Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Platte kaas Platte kaas | 600 g g | |
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 500 g g | |
Tijm Tijm | 2 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie | 4 | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Azijn Azijn | 4 el el | |
Pistachenoten
Pistachenoot (grof gehakt) | 80 g g | |
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje | |
Donker meergranenbrood Donker meergranenbrood | 2 sneetjes sneetje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuchtige kwark met rode bietjes, pistachenoten en ansjoviscroutons
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de rode bietjes in partjes en roerbak ze 2 minuten in olijfolie. Voeg de azijn en de tijm toe, kruid met peper en zout. Laat 5 minuten goed doorwarmen.
- Bak de geperste look in een flinke scheut olijfolie 2 minuten. Voeg de ansjovisfilets toe en roerbak tot de filets uit elkaar vallen. Snij het brood in blokjesen voeg toe. Schep alles goed om zodat het brood langs alle kanten met olie bedekt is.
- Roer de platte kaas los en pers er de citroen bij. Kruid met peper en zout. Schep alles in een grote kom en maak er een ondiep kuiltje in.
- Roer de ansjoviscroutons onder de bietjes en schep in het kuiltje. Bestrooi met de pistachenootjes en de basilicumblaadjesen ga er nog eens met de pepermolen over. Serveer meteen.