De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Luchtige kwark met rode bietjes, pistachenoten en ansjoviscroutons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Platte kaas Platte kaas600 g g
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet500 g g
Tijm Tijm2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie4
Citroenen Citroen1
Azijn Azijn4 el el
Pistachenoten Pistachenoot
(grof gehakt)
80 g g
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Donker meergranenbrood Donker meergranenbrood2 sneetjes sneetje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Luchtige kwark met rode bietjes, pistachenoten en ansjoviscroutons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(5)

Bereiding

  1. Snij de rode bietjes in partjes en roerbak ze 2 minuten in olijfolie. Voeg de azijn en de tijm toe, kruid met peper en zout. Laat 5 minuten goed doorwarmen.
  2. Bak de geperste look in een flinke scheut olijfolie 2 minuten. Voeg de ansjovisfilets toe en roerbak tot de filets uit elkaar vallen. Snij het brood in blokjesen voeg toe. Schep alles goed om zodat het brood langs alle kanten met olie bedekt is.
  3. Roer de platte kaas los en pers er de citroen bij. Kruid met peper en zout. Schep alles in een grote kom en maak er een ondiep kuiltje in.
  4. Roer de ansjoviscroutons onder de bietjes en schep in het kuiltje. Bestrooi met de pistachenootjes en de basilicumblaadjesen ga er nog eens met de pepermolen over. Serveer meteen.