
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eieren Ei | 6 | ||
Suiker Suiker | 420 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | ||
Koffie Koffie | 10 el el | ||
Boter Boter | 200 g g | ||
Boter
Boter (gesmolten) | 50 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | ||
Kookroom Kookroom | 500 ml ml | ||
Pure chocolade Pure chocolade | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLuchtige mokkataart
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 6 eieren met 180 g suiker en 6 eetlepels koffie tot een schuimige massa en voeg er 180 g bloem aan toe. Klop tot een luchtig beslag.
- Verdeel het beslag in een beboterde springvorm. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de biscuit vervolgens afkoelen en snij in twee helften.
Crème au beurre
- Laat 200 g boter zacht worden.
- Klop hier met de mixer 200 g suiker onder
- Voeg 4 eetlepels koffie toe
- Meng alles goed onder elkaar.
Slagroom
- Blend 20 gram suiker tot poedersuiker. Klop de room met de poedersuiker op tot een stevige massa.
Afwerking
- Rasp de chocolade. Besmeer één helft van de biscuit met de crème au beurre. Leg de tweede helft erop.
- Besmeer de volledige biscuit met slagroom en versier met de geraspte chocolade.