Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eieren Ei | 6 | |
Suiker Suiker | 420 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Koffie Koffie | 10 el el | |
Boter Boter | 200 g g | |
Boter
Boter (gesmolten) | 50 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Kookroom Kookroom | 500 ml ml | |
Pure chocolade Pure chocolade | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuchtige mokkataart
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 6 eieren met 180 g suiker en 6 eetlepels koffie tot een schuimige massa en voeg er 180 g bloem aan toe. Klop tot een luchtig beslag.
- Verdeel het beslag in een beboterde springvorm. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de biscuit vervolgens afkoelen en snij in twee helften.
Crème au beurre
- Laat 200 g boter zacht worden.
- Klop hier met de mixer 200 g suiker onder
- Voeg 4 eetlepels koffie toe
- Meng alles goed onder elkaar.
Slagroom
- Blend 20 gram suiker tot poedersuiker. Klop de room met de poedersuiker op tot een stevige massa.
Afwerking
- Rasp de chocolade. Besmeer één helft van de biscuit met de crème au beurre. Leg de tweede helft erop.
- Besmeer de volledige biscuit met slagroom en versier met de geraspte chocolade.