
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eieren Ei | 4 | |
Suiker Suiker | 80 g g | |
Citroenen
Citroen (sap + geraspte schil) | 1 | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Gelatine Gelatine | 4 | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 200 ml ml | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 2 el el | |
Perenlikeur Perenlikeur | 100 ml ml | |
Pistachenoten Pistachenoot | 20 g g | |
Peren Peer | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuchtige mousse van perenlikeur
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Splits de eieren. Klop deeidooiersmet de suiker en de geraspte citroenschil tot een dik wit mengsel. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
- Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eimengsel.
- Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de vanillesuiker. Meng deperenlikeurdoor hetei-citroenmengselen spatel daarna de slagroom en vervolgens heteiwitschuimonder het mengsel. Verdeel dit over lage glazen en laat minstens 2 uur koelen.
- Hak de pistachenootjes fijn. Haal met een parisienneboor kleine bolletje uit de geschilde peren of snij er met een dunschiller dunne plakjes af. Bedruppel met citroensap zodat de peer niet verkleurt. Werk de mousse af met de peerbolletje of -plakjes en strooi er wat pistachenootjes over. Serveer meteen.
Dranktip: een extra glaasje perenlikeur is the perfect match.