Luikse salade

Luikse salade

MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de boontjes beetgaar ingezouten water. Spoel ze daarna onder koud water. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht.
  2. Stoof de sjalotten glazig in boter. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 3 minuten. Blus met 1 eetlepel azijn. Schep er de boontjes onder enkruid bij met peper en een beetje zout.
  3. Maak een dressing met de mosterd, 2 eetlepels azijn, de suiker en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de gekookte krieltjes onder de boontjes en het spek. Druppel er de dressing over en bestrooi metde peterselie. Pel de eieren, halveer ze en verdeel ze over de salade. Ga er nog eens met de pepermolen over.Serveer meteen.
  5. de peterselie. Pel de eieren, halveer ze en verdeel ze over de salade. Ga er nog eens met de pepermolen over.

    Serveer meteen.

Gerelateerde recepten