De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Luikse salade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Krielaardappelen Krielaardappel500 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Sperziebonen Sperziebonen300 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
3 el el
Eieren Ei4
Gerookt spek Gerookt spek
(reepjes)
150 g g
Azijn Azijn
Suiker Suiker1 tl tl
Mosterd Mosterd1 el el
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Luikse salade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(1259)

Bereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de boontjes beetgaar ingezouten water. Spoel ze daarna onder koud water. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht.
  2. Stoof de sjalotten glazig in boter. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 3 minuten. Blus met 1 eetlepel azijn. Schep er de boontjes onder enkruid bij met peper en een beetje zout.
  3. Maak een dressing met de mosterd, 2 eetlepels azijn, de suiker en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de gekookte krieltjes onder de boontjes en het spek. Druppel er de dressing over en bestrooi met
    de peterselie. Pel de eieren, halveer ze en verdeel ze over de salade. Ga er nog eens met de pepermolen over.
    Serveer meteen.