
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Krielaardappelen Krielaardappel | 500 g g | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Sperziebonen Sperziebonen | 300 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte) | 3 el el | |
Eieren Ei | 4 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (reepjes) | 150 g g | |
Azijn Azijn | ||
Suiker Suiker | 1 tl tl | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuikse salade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de boontjes beetgaar ingezouten water. Spoel ze daarna onder koud water. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht.
- Stoof de sjalotten glazig in boter. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 3 minuten. Blus met 1 eetlepel azijn. Schep er de boontjes onder enkruid bij met peper en een beetje zout.
- Maak een dressing met de mosterd, 2 eetlepels azijn, de suiker en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Meng de gekookte krieltjes onder de boontjes en het spek. Druppel er de dressing over en bestrooi met
de peterselie. Pel de eieren, halveer ze en verdeel ze over de salade. Ga er nog eens met de pepermolen over.
Serveer meteen.