De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mango-tarte tatin met muntmascarpone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Suiker Suiker100 g g
Water Water
Boter Boter
(gezouten, koud en in stukken)
50 g g

Voor de tarte tatin:

Mango's Mango
(geschild en in lange stukken)
2 - 3
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel

Voor de muntmascarpone:

Munt Munt
(fijngesnipperd )
10 g g
Mascarpone Mascarpone250 g g
Suiker Suiker1 el el
Limoenen Limoen
(geraspt)
1

Mango-tarte tatin met muntmascarpone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(17)

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180°C.
  2. Verhit in een ovenbestendige pan de suiker met een klein scheutje water. Let op: in dezelfde pan zal je de taart maken, kies dus een formaat waarop een vel bladerdeeg past. Roer even zodat het water opgenomen wordt door de suiker. Zet het vuur middelhoog en blijf bij de pan, want karamel kan snel verbranden.
  3. Haal, zodra de karamel goudkleurig is, de pan van het vuur. Blus met een klein scheutje water en roer er onmiddellijk de stukjes koude boter door. Blijf roeren tot alle boter opgenomen is en je een stroperige boterkaramel hebt.
  4. Schik de mangostukken in de boterkaramel in diezelfde pan en dek de pan daarna af met het vel bladerdeeg.
  5. Vouw de randen van het deeg naar beneden en let erop dat het deeg goed aansluit op de mangostukken die tegen de rand van de pan liggen. Zet ongeveer 20 à 30 minuten, of tot het deeg goudkleurig is, in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de tarte tatin afkoelen in de pan alvorens hem om te draaien, zodat de karamel kan stollen.
  7. Meng de munt met de mascarpone, de suiker en de limoenzeste. Serveer met de tarte tatin.