
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsschouders Lamsschouder | 800 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Wortelen Wortel | 2 | |
Citroenen
Citroen (geraspte schil) | 1 | |
Gember
Gember (geraspte ) | 1 el el | |
Koriander Koriander | bosjes bosje | |
Munt Munt | bosjes bosje | |
Dadels Dadel | 100 g g | |
Gedroogde abrikozen Gedroogde abrikoos | ||
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes (uit blik) | 400 g g | |
Kikkererwten
Kikkererwten (uit blik) | 400 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 750 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarokkaans lamsstoofpotje met dadels
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pot en bak het vlees rondom goudbruin.Voeg de gesnipperde ui, tomatenpuree, citroenrasp, gember, komijn en cayennepeper toe en laat even meebakken.Kruid met peper en zout.
- Blus met de bouillon en breng aan de kook. Voeg tomaten, kikkererwten, reepjes wortel, dadels en gedroogdeabrikozen toe en zet het deksel op de pan. Zet40 minuten in de oven. Bestrooi net voor het serveren met de koriander en de munt. Lekker met couscous.