De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Marokkaans lamsstoofpotje met dadels_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsschouders Lamsschouder800 g g
Uien Ui1
Wortelen Wortel2
Citroenen Citroen
(geraspte schil)
1
Gember Gember
(geraspte )
1 el el
Koriander Koriander bosjes bosje
Munt Munt bosjes bosje
Dadels Dadel100 g g
Gedroogde abrikozen Gedroogde abrikoos
Tomatenblokjes Tomatenblokjes
(uit blik)
400 g g
Kikkererwten Kikkererwten
(uit blik)
400 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Kippenbouillon Kippenbouillon750 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Marokkaans lamsstoofpotje met dadels

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pot en bak het vlees rondom goudbruin.Voeg de gesnipperde ui, tomatenpuree, citroenrasp, gember, komijn en cayennepeper toe en laat even meebakken.Kruid met peper en zout.
  2. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Voeg tomaten, kikkererwten, reepjes wortel, dadels en gedroogdeabrikozen toe en zet het deksel op de pan. Zet40 minuten in de oven. Bestrooi net voor het serveren met de koriander en de munt. Lekker met couscous.