De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Meloenmousse met notencrunch

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Meloen Meloen1
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Sinaasappels Sinaasappel
(zeste)
1
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
2 el el
Kookroom Kookroom200 ml ml
Blaadjes gelatine Blaadje gelatine2
Suiker Suiker70 g g
Gemengde noten Gemengde noten70 g g
Honing Honing4 el el

Meloenmousse met notencrunch

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(1)

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Mix het vruchtvlees van de meloen samen met het citroensap en de suiker glad.Verwarm enkele eetlepels van de gemixte meloen. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze in het warme meloensap smelten.Roer dit door de rest van de gemixte meloen.
  2. Klop de room lobbig en spatel dit onder het meloenmengsel. Giet het mengsel in 4 of 6 glazen en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Hak de noten grof en meng er de tijmblaadjes, de honing en geraspte sinaasappelschil onder. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schep af en toe om. Laat daarna afkoelen.
  4. Werk de meloenmousse voor het serveren af met de notencrunch en een extra takje tijm.