Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Meloen Meloen | 1 | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Sinaasappels
Sinaasappel (zeste) | 1 | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse) | 2 el el | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Gelatine Gelatine | 2 | |
Suiker Suiker | 70 g g | |
Gemengde noten Gemengde noten | 70 g g | |
Honing Honing | 4 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMeloenmousse met notencrunch
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Mix het vruchtvlees van de meloen samen met het citroensap en de suiker glad.Verwarm enkele eetlepels van de gemixte meloen. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze in het warme meloensap smelten.Roer dit door de rest van de gemixte meloen.
- Klop de room lobbig en spatel dit onder het meloenmengsel. Giet het mengsel in 4 of 6 glazen en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Hak de noten grof en meng er de tijmblaadjes, de honing en geraspte sinaasappelschil onder. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schep af en toe om. Laat daarna afkoelen.
- Werk de meloenmousse voor het serveren af met de notencrunch en een extra takje tijm.