
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eiwitten Eiwit | 200 g g | ||
Suiker Suiker | 300 g g | ||
Sausbinder
Sausbinder (of maïszetmeel) | 1 tl tl | ||
Azijn Azijn | 1 tl tl | ||
Sorbetijs
Sorbetijs (4 soorten ) | |||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 400 ml ml | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 el el | ||
Vers fruit
Vers fruit (naar keuze ) | 250 g g | ||
Munt Munt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMeringuetaart met sorbetijs
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Doe er vervolgens de sausbinder of maïszetmeel en azijn bij. Klop tot er stevige pieken ontstaan.
- Doe de meringue in een spuitzak met brede spuitmond. Teken 2 cirkels met een doorsnede van 25 cm op bakpapier. Spuit ringen van het eiwitschuim op de cirkels. Zet 3 uur in de oven.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Begin met een laag meringue. Smeer er een laag slagroom op en beleg met fruit. Leg hier de tweede laag meringue op. Schep bovenop de taart verschillende bolletjes sorbetijs.
- Lepel er nog wat fruit op en werk af met blaadjes munt.