Meringuetaart met sorbetijs

Meringuetaart met sorbetijs
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.

  2. Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Doe er vervolgens de sausbinder of maïszetmeel en azijn bij. Klop tot er stevige pieken ontstaan.

  3. Doe de meringue in een spuitzak met brede spuitmond. Teken 2 cirkels met een doorsnede van 25 cm op bakpapier. Spuit ringen van het eiwitschuim op de cirkels. Zet 3 uur in de oven.

  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

  5. Begin met een laag meringue. Smeer er een laag slagroom op en beleg met fruit. Leg hier de tweede laag meringue op. Schep bovenop de taart verschillende bolletjes sorbetijs.

  6. Lepel er nog wat fruit op en werk af met blaadjes munt.