Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eiwitten Eiwit | 200 g g | |
Suiker Suiker | 300 g g | |
Sausbinder
Sausbinder (of maïszetmeel) | 1 tl tl | |
Azijn Azijn | 1 tl tl | |
Sorbetijs
Sorbetijs (4 soorten ) | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 400 ml ml | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 el el | |
Vers fruit
Vers fruit (naar keuze ) | 250 g g | |
Munt Munt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMeringuetaart met sorbetijs
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Doe er vervolgens de sausbinder of maïszetmeel en azijn bij. Klop tot er stevige pieken ontstaan.
- Doe de meringue in een spuitzak met brede spuitmond. Teken 2 cirkels met een doorsnede van 25 cm op bakpapier. Spuit ringen van het eiwitschuim op de cirkels. Zet 3 uur in de oven.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Begin met een laag meringue. Smeer er een laag slagroom op en beleg met fruit. Leg hier de tweede laag meringue op. Schep bovenop de taart verschillende bolletjes sorbetijs.
- Lepel er nog wat fruit op en werk af met blaadjes munt.