De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Meringuetaart met sorbetijs

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eiwitten Eiwit200 g g
Suiker Suiker300 g g
Sausbinder Sausbinder
(of maïszetmeel)
1 tl tl
Azijn Azijn1 tl tl
Sorbetijs Sorbetijs
(4 soorten )
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)400 ml ml
Vanillesuiker Vanillesuiker1 el el
Vers fruit Vers fruit
(naar keuze )
250 g g
Munt Munt

Meringuetaart met sorbetijs

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(10)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Doe er vervolgens de sausbinder of maïszetmeel en azijn bij. Klop tot er stevige pieken ontstaan.
  3. Doe de meringue in een spuitzak met brede spuitmond. Teken 2 cirkels met een doorsnede van 25 cm op bakpapier. Spuit ringen van het eiwitschuim op de cirkels. Zet 3 uur in de oven.
  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  5. Begin met een laag meringue. Smeer er een laag slagroom op en beleg met fruit. Leg hier de tweede laag meringue op. Schep bovenop de taart verschillende bolletjes sorbetijs.
  6. Lepel er nog wat fruit op en werk af met blaadjes munt.