Mini fruittaartjes met platte kaas

Mini fruittaartjes met platte kaas
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 8 kleine taartvormpjes en bekleed met het kruimeldeeg. Snij overtollig deegweg. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en stort er droge bonen of bakbonen in. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.Verwijder dan de vulling en het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.

  2. Verwarm de suiker met een scheutje water en breng aan de kook. Doe er de tijm en de aardbeien bij, schep om en zet daarna het vuur uit.Laat afkoelen. Snij ondertussen de appel en de banaan in plakjes. Meng de platte kaas onder de mascarpone en roer er de vanillesuiker onder. Breng verder op smaak met citroensap en citroenrasp.

  3. Vul de afgekoelde vormpjes met de aardbeien. Schep er het platte kaas-mascarponemengsel op en garneer de taartjes met de appel- en bananenplakjesen de bosbessen.Werk af met een extra takje tijm.