De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mini fruittaartjes met platte kaas_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mascarpone Mascarpone150 g g
Platte kaas Platte kaas200 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker80 g g
Aardbeien Aardbei
(in plakjes)
100 g g
Citroensap Citroensap2 el el
Citroenrasp Citroenrasp1 tl tl
Tijm Tijm
(handvol (bij 4p) + extra om af te werken)
Suiker Suiker60 g g
Blauwe bessen Blauwe bes30 g g
Bananen Banaan0,5
Appels Appel0,5
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg1
Boter Boter

Mini fruittaartjes met platte kaas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(25)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 8 kleine taartvormpjes en bekleed met het kruimeldeeg. Snij overtollig deegweg. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en stort er droge bonen of bakbonen in. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.Verwijder dan de vulling en het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.
  2. Verwarm de suiker met een scheutje water en breng aan de kook. Doe er de tijm en de aardbeien bij, schep om en zet daarna het vuur uit.Laat afkoelen. Snij ondertussen de appel en de banaan in plakjes. Meng de platte kaas onder de mascarpone en roer er de vanillesuiker onder. Breng verder op smaak met citroensap en citroenrasp.
  3. Vul de afgekoelde vormpjes met de aardbeien. Schep er het platte kaas-mascarponemengsel op en garneer de taartjes met de appel- en bananenplakjesen de bosbessen.Werk af met een extra takje tijm.