
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mascarpone Mascarpone | 150 g g | |
Platte kaas Platte kaas | 200 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 80 g g | |
Aardbeien
Aardbei (in plakjes) | 100 g g | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Citroenrasp Citroenrasp | 1 tl tl | |
Tijm
Tijm (handvol (bij 4p) + extra om af te werken) | ||
Suiker Suiker | 60 g g | |
Blauwe bessen Blauwe bes | 30 g g | |
Bananen Banaan | 0,5 | |
Appels Appel | 0,5 | |
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg | 1 | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMini fruittaartjes met platte kaas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 8 kleine taartvormpjes en bekleed met het kruimeldeeg. Snij overtollig deegweg. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en stort er droge bonen of bakbonen in. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.Verwijder dan de vulling en het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Verwarm de suiker met een scheutje water en breng aan de kook. Doe er de tijm en de aardbeien bij, schep om en zet daarna het vuur uit.Laat afkoelen. Snij ondertussen de appel en de banaan in plakjes. Meng de platte kaas onder de mascarpone en roer er de vanillesuiker onder. Breng verder op smaak met citroensap en citroenrasp.
- Vul de afgekoelde vormpjes met de aardbeien. Schep er het platte kaas-mascarponemengsel op en garneer de taartjes met de appel- en bananenplakjesen de bosbessen.Werk af met een extra takje tijm.