De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mini vol-au-vent met gamba’s

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1
Eieren Ei
(dooier)
Schuimwijn Schuimwijn150 ml ml
Kookroom Kookroom
(volle)
150 ml ml
Peper Peper
Zout Zout
Sausbinder Sausbinder1 el el
Gamba's Gamba12 stukken stuk
Citroensap Citroensap
Bieslook Bieslook
(fijnehakt)
2 el el

Mini vol-au-vent met gamba’s

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open en steek er 8 rondjes met een diameter van 7 cm uit. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop de eidooier los met een scheutje water en bestrijk er de rondjes mee. Steek opnieuw 8 rondjes uit en steek daar het midden uit, zodat je ringen overhoudt. Plak elke ring op 1 van de volledige rondjes. Prik met een vork wat gaatjes in het midden. De 4 kleinere rondjes die je overhoudt, worden straks de hoedjes. Leg ze mee op de bakplaat en bestrijk ook met het ei. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.
  2. Breng de schuimwijn aan de kook en laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe breng op smaak met peper en zout. Laat verder inkoken. Bind de saus eventueel nog met de sausbinder. Voeg de gepelde gamba’s en het citroensap toe. Roer er de bieslook onder.
  3. Verdeel de vol-au-vent over de bladerdeegbakjes, dek af met een dekseltje en serveer meteen.