
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 220 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 4 g g | ||
Boter Boter | 20 g g | ||
Eieren Ei | 5 | ||
Melk
Melk (lauw) | 90 ml ml | ||
Zout Zout | |||
Suiker Suiker | 30 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMinipaaskransjes met een ei
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kneed een soepel deeg met de bloem, het bakpoeder, de boter, een 1/2 geklutst ei, melk, zout en suiker. Laat het deeg ongeveer een uur rusten.
- Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol van ieder bolletje een lange rol van ongeveer 20 cm.
- Neem voor elk broodje telkens 2 rollen. Vlecht de rollen in elkaar. Draai de uiteinden naar elkaar toe en knijp ze samen.
- Prik met een duimspijker in elk ei een gat op de brede kant van het ei.
- Leg de broodjes op een bakplaat en plaats telkens een ei in het midden. Laat opnieuw afgedekt met plastic folie een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 240°C. Smeer de broodjes in met het resterende geklutste ei. Bak de broodjes 10 minuten in de oven.