De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mosselbeignets met Kwaremont

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen2 kg kg
Kwaremont-bier Kwaremont-bier1 dl dl

Voor het beslag

Kwaremont-bier Kwaremont-bier1 dl dl
Tarwebloem Tarwebloem120 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in fijne ringen)
1
Eiwitten Eiwit
(schuimig geslagen)
3
Kippenkruiden Kippenkruiden3 g g
Bieslook Bieslook
(gehakt)
Zeezout Zeezout
Peper Peper

Voor de mayonaise

Mayonaise Mayonaise
(met ei)
4 dl dl
Kwaremont-bier Kwaremont-bier5 cl cl
Peper Peper
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngehakt)
1

Mosselbeignets met Kwaremont

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er het bier aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
  2. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
  3. Meng alle ingrediënten voor de mayonaise.
  4. Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  5. Maak het beslag:Meng de bloem en de ringetjes lente-ui onder het bier. Kruid met de kippenkruiden, het bieslook, peper & zout. Spatel als laatste voorzichtig de eiwitten onder het mengsel.
  6. Haal de mosselen met een lepel door het beslag en frituur ze onmiddellijk. Doe dit telkens per 12 à 14 stuks.
  7. Serveer de gefrituurde mosselbeignets met de mayonaise en een fris pintje.