Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | |
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 1 dl dl |
Voor het beslag
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 1 dl dl | |
Tarwebloem Tarwebloem | 120 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in fijne ringen) | 1 | |
Eiwitten
Eiwit (schuimig geslagen) | 3 | |
Kippenkruiden Kippenkruiden | 3 g g | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | ||
Zeezout Zeezout | ||
Peper Peper |
Voor de mayonaise
Mayonaise
Mayonaise (met ei) | 4 dl dl | |
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 5 cl cl | |
Peper Peper | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (fijngehakt) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMosselbeignets met Kwaremont
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er het bier aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
- Meng alle ingrediënten voor de mayonaise.
- Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
- Maak het beslag:Meng de bloem en de ringetjes lente-ui onder het bier. Kruid met de kippenkruiden, het bieslook, peper & zout. Spatel als laatste voorzichtig de eiwitten onder het mengsel.
- Haal de mosselen met een lepel door het beslag en frituur ze onmiddellijk. Doe dit telkens per 12 à 14 stuks.
- Serveer de gefrituurde mosselbeignets met de mayonaise en een fris pintje.