
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | ||
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 1 dl dl |
Voor het beslag
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 1 dl dl | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 120 g g | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in fijne ringen) | 1 | ||
Eiwitten
Eiwit (schuimig geslagen) | 3 | ||
Kippenkruiden Kippenkruiden | 3 g g | ||
Bieslook
Bieslook (gehakt) | |||
Zeezout Zeezout | |||
Peper Peper |
Voor de mayonaise
Mayonaise
Mayonaise (met ei) | 4 dl dl | ||
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 5 cl cl | ||
Peper Peper | |||
Lente-uitjes
Lente-ui (fijngehakt) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMosselbeignets met Kwaremont
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er het bier aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
- Meng alle ingrediënten voor de mayonaise.
- Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
- Maak het beslag:Meng de bloem en de ringetjes lente-ui onder het bier. Kruid met de kippenkruiden, het bieslook, peper & zout. Spatel als laatste voorzichtig de eiwitten onder het mengsel.
- Haal de mosselen met een lepel door het beslag en frituur ze onmiddellijk. Doe dit telkens per 12 à 14 stuks.
- Serveer de gefrituurde mosselbeignets met de mayonaise en een fris pintje.