De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mosselen in het groen_PLAY_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen2 kg kg
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Kookroom Kookroom200 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon0,5 blokjes blokje
Water Water
(voor de groentebouillon)
200 ml ml
Pastis Pastis200 ml ml
Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Veldsla Veldsla100 g g
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Munt Munt1 bosjes bosje
Bieslook Bieslook1 bosjes bosje
Citroensap Citroensap1 el el
Sjalotten Sjalot2
Stokbroden Stokbrood1
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Mosselen in het groen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Laat de room met de bouillon en de anijsdrank voor 1/3de inkoken. Roer er een klont boter door.
  2. Blancheer de kruiden, de spinazie en de veldsla kort in gezouten water. Verfris daarna onmiddellijk in ijswater en laat uitlekken. Voeg bij de roomsaus en mix fijn. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
  3. Fruit de sjalot glazig in boter. Voeg de prei en selder toe en laat 2 minuten meebakken. Schep er de mosselen bij en laat koken tot ze opengaan.
  4. Verdeel de mosselen over diepe borden en lepel er de groene kruidensaus over. Geef er het stokbrood bij.