
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Groentebouillon Groentebouillon | 0,5 blokjes blokje | |
Water
Water (voor de groentebouillon) | 200 ml ml | |
Pastis Pastis | 200 ml ml | |
Bladspinazie Bladspinazie | 200 g g | |
Veldsla Veldsla | 100 g g | |
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje | |
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | |
Munt Munt | 1 bosjes bosje | |
Bieslook Bieslook | 1 bosjes bosje | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Sjalotten Sjalot | 2 | |
Stokbroden Stokbrood | 1 | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMosselen in het groen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Laat de room met de bouillon en de anijsdrank voor 1/3de inkoken. Roer er een klont boter door.
- Blancheer de kruiden, de spinazie en de veldsla kort in gezouten water. Verfris daarna onmiddellijk in ijswater en laat uitlekken. Voeg bij de roomsaus en mix fijn. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
- Fruit de sjalot glazig in boter. Voeg de prei en selder toe en laat 2 minuten meebakken. Schep er de mosselen bij en laat koken tot ze opengaan.
- Verdeel de mosselen over diepe borden en lepel er de groene kruidensaus over. Geef er het stokbrood bij.