Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tomatenmix
Tomatenmix (de grote gehalveerd) | 500 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Mosselen
Mosselen (schoongemaakt) | 3 kg kg | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 250 ml ml | |
Peterselie
Peterselie (grof gehakt) | ||
Zout Zout | ||
Stokbroden Stokbrood | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMosselen met geroosterde tomaten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met cayennepeper, basilicum, knoflook en wat zout en bedruppel met 2/3 van de olijfolie. Schep de tomaten om en zet 40 minuten in de oven.
- Fruit de ui in de rest van de olie in een grote, diepe pan. Voeg de mosselen en wijn toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar.
- Schep de tomaten en peterselie onder de mosselen. Verdeel de mosselen over de borden en geef er stokbrood bij.