De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mosselen met geroosterde tomaten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tomatenmix Tomatenmix
(de grote gehalveerd)
500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum1 el el
Olijfolie Olijfolie3 el el
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Mosselen Mosselen
(schoongemaakt)
3 kg kg
Witte wijn Witte wijn
(droge)
250 ml ml
Peterselie Peterselie
(grof gehakt)
Zout Zout
Stokbroden Stokbrood1

Mosselen met geroosterde tomaten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met cayennepeper, basilicum, knoflook en wat zout en bedruppel met 2/3 van de olijfolie. Schep de tomaten om en zet 40 minuten in de oven.
  2. Fruit de ui in de rest van de olie in een grote, diepe pan. Voeg de mosselen en wijn toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar.
  3. Schep de tomaten en peterselie onder de mosselen. Verdeel de mosselen over de borden en geef er stokbrood bij.