De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mosselen met Pastis en frietjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen
(gekuist)
4 kg kg
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
1
Selder Selder
(groene, in dunne repen)
1
Pastis Pastis200 ml ml
Aardappelen Aardappel
(loskokend)
1 kg kg
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie

Mosselen met Pastis en frietjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(12)

Bereiding

  1. Verhit het frietvet tot 140°C.
  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke frieten.
  3. Bak de frieten in verschillende porties enkele minuten in het hete frietvet. Let op, ze mogen nog niet kleuren.
  4. Laat de frietjes uitlekken en afkoelen in een grote kom met keukenpapier. Leg niet te veel frietjes opeen.
  5. Verhit wat olijfolie in een mosselpot of grote kookpot en stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de selder toe aan de pot en laat enkele minuten garen.
  6. Voeg de gekuiste mosselen toe aan de pot. Blus met Pastis, kruid met peper en meng goed dooreen. Zet het deksel op de pot en laat 5 à 7 minuten garen, of tot alle mosselschelpen open zijn. Schud af en toe de pot op, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
  7. Verhit het frietvet tot 180°C voor de tweede bak.
  8. Bak de frieten, in porties, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken in een kom met keukenpapier en bestrooi met zout.
  9. Serveer de mosselen en selder met de verse frietjes.