Voorbereiding
- Verhit het frietvet tot 140°C.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke frieten.
- Bak de frieten in verschillende porties enkele minuten in het hete frietvet. Let op, ze mogen nog niet kleuren.
- Laat de frietjes uitlekken en afkoelen in een grote kom met keukenpapier. Leg niet te veel frietjes opeen.
- Verhit wat olijfolie in een mosselpot of grote kookpot en stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de selder toe aan de pot en laat enkele minuten garen.
- Voeg de gekuiste mosselen toe aan de pot. Blus met Pastis, kruid met peper en meng goed dooreen. Zet het deksel op de pot en laat 5 à 7 minuten garen, of tot alle mosselschelpen open zijn. Schud af en toe de pot op, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
- Verhit het frietvet tot 180°C voor de tweede bak.
- Bak de frieten, in porties, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken in een kom met keukenpapier en bestrooi met zout.
- Serveer de mosselen en selder met de verse frietjes.