
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen
Mosselen (gekuist) | 4 kg kg | ||
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 1 | ||
Selder
Selder (groene, in dunne repen) | 1 | ||
Pastis Pastis | 200 ml ml | ||
Aardappelen
Aardappel (loskokend) | 1 kg kg | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMosselen met Pastis en frietjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit het frietvet tot 140°C.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke frieten.
- Bak de frieten in verschillende porties enkele minuten in het hete frietvet. Let op, ze mogen nog niet kleuren.
- Laat de frietjes uitlekken en afkoelen in een grote kom met keukenpapier. Leg niet te veel frietjes opeen.
- Verhit wat olijfolie in een mosselpot of grote kookpot en stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de selder toe aan de pot en laat enkele minuten garen.
- Voeg de gekuiste mosselen toe aan de pot. Blus met Pastis, kruid met peper en meng goed dooreen. Zet het deksel op de pot en laat 5 à 7 minuten garen, of tot alle mosselschelpen open zijn. Schud af en toe de pot op, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
- Verhit het frietvet tot 180°C voor de tweede bak.
- Bak de frieten, in porties, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken in een kom met keukenpapier en bestrooi met zout.
- Serveer de mosselen en selder met de verse frietjes.