De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mosselen met venkel en sambuca

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Venkels Venkel
(venkelgroen)
4
Azijn Azijn1 tl tl
Kookroom Kookroom1 tl tl
Sambuca Sambuca
(of pastis)
Mosselen Mosselen1 kg kg
Citroenen Citroen1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Uien Ui1
Witte wijn Witte wijn1 tl tl
Venkels Venkel
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Mosselen met venkel en sambuca

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Voor de venkelcrème: snijd de venkel in stukjes. Stoof aan in een klontje boter. Mix fijn met wat peper, zout en een lepeltje room.
  2. Voor de rauwe venkel: snijd een venkel flinterdun. Meng met de witte wijn, de azijn en het citroensap. Laat even marineren.
  3. Voor de gebakken of gegrilde venkel: snijd een venkel in reepjes. Blancheer kort in kokend water. Bak in olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Voor de mosselen: stoof een fijngesneden ui aan in olijfolie. Voeg de selder en venkel die in stukken gesneden is toe. Stoof aan. Kruid met peper en zout.
  5. Leg er de mosselen bij. Blus met een scheut witte wijn en sambuca (of pastis). Zet het deksel op de pot en laat even stomen tot de mosselen open zijn.
  6. Haal de mosselen eruit. Zeef het vocht en laat het inkoken tot een lekkere jus. Warm de mosselen kort op in de jus. Let op dat ze niet te taai worden.
  7. Lepel een streep venkelcrème op het bord. Leg er de mosselen bij. Werk af met gebakken venkel, rauwe venkel, venkelgroen en wat mosseljus.