Mosselen met venkel en sambuca

Mosselen met venkel en sambuca
MoeilijkheidGemiddeld
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Voor de venkelcrème: snijd de venkel in stukjes. Stoof aan in een klontje boter. Mix fijn met wat peper, zout en een lepeltje room.

  2. Voor de rauwe venkel: snijd een venkel flinterdun. Meng met de witte wijn, de azijn en het citroensap. Laat even marineren.

  3. Voor de gebakken of gegrilde venkel: snijd een venkel in reepjes. Blancheer kort in kokend water. Bak in olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Voor de mosselen: stoof een fijngesneden ui aan in olijfolie. Voeg de selder en venkel die in stukken gesneden is toe. Stoof aan. Kruid met peper en zout.

  5. Leg er de mosselen bij. Blus met een scheut witte wijn en sambuca (of pastis). Zet het deksel op de pot en laat even stomen tot de mosselen open zijn.

  6. Haal de mosselen eruit. Zeef het vocht en laat het inkoken tot een lekkere jus. Warm de mosselen kort op in de jus. Let op dat ze niet te taai worden.

  7. Lepel een streep venkelcrème op het bord. Leg er de mosselen bij. Werk af met gebakken venkel, rauwe venkel, venkelgroen en wat mosseljus.