
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines Aubergine | 2 | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 1 bosjes bosje | ||
Aardappelen Aardappel | 4 | ||
Kippengehakt Kippengehakt | 300 g g | ||
Passata Passata | 500 ml ml | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de saus:
Bloemkolen Bloemkool | 1 | ||
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 150 g g | ||
Amandelmelk Amandelmelk | 50 ml ml | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMoussaka met een twist
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in gezouten water.Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui en de look aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt, de oreganoen wat peper en zout toe en bak het gehakt rul. Giet er de passata bij, voeg 2/3de van de peterselie toe en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en snij in plakjes. Snij de aubergines in plakken van 1/2 cm. Bestrijk ze met olijfolie.Gril de aubergines aan beide kanten goudbruin en breng ze op smaak met peper en zout.Giet de bloemkoolroosjes af en doe ze in een blender. Voeg de amandelmelk, de helft van de kaas en 2 eetlepels olijfolie toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zouten mix glad.
- Vet een grote ovenschotel in met olie en bedek de bodem met de plakjes aardappelen.Verdeel er een laagje van de tomaten-gehaktsaus over. Leg daarop enkele plakjes gegrilde aubergine.Schep er de bloemkoolbechamel op en beleg opnieuw met aubergineplakjes. Schep er opnieuwtomatensaus op en strooi er de resterende kaas over. Zet35 minuten in de oven. Werk af met de resterende peterselie.
Lekker met een frisse sla.