Naked cake met mandarijntjescrème, champagneroom en torrone

Naked cake met mandarijntjescrème, champagneroom en torrone
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:20 u

Voorbereiding

  1. Doe voor de crème de geraspte schil van de mandarijnen, het mandarijnensap, de citroenschil, suiker en de eieren in een pan. Breng op een zacht vuur tegen het kookpunt aan en laat rustig indikken. Giet de crème in een kom, voeg de boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Laat de crème vervolgens afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet voor de cake 2 springvormen met doorsnede van 18 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en mandarijnenrasp romig. Klop er de eieren 1 voor 1 door. Spatel er de gezeefde bloem en een snuifje zout onder. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en strijk glad. Bak de cakes 30 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Hak de torrone fijn. Mix voor de champagneroom de room met de suiker en de champagne tot zachte pieken. Snij iedere cake doormidden. Leg een cakebodem op een taartplateau en verdeel er 1/4de van de room over. Verdeel er nu 1/3de van de crème over. Herhaal dit twee keer. Sluit met de laatste cakelaag, verdeel er de rest van de room over en bestrijk er ook de randen mee. Werk af met de blokjes torrone en de tijm.