De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Naked cake met mandarijntjescrème, champagneroom en torrone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de crème:

Mandarijnsap Mandarijnsap50 ml ml
Citroenen Citroen
(schil)
Suiker Suiker100 g g
Eieren Ei2
Boter Boter
(kamertemperatuur)
100 g g

Voor de cake:

Boter Boter
(kamertemperatuur)
225 g g
Suiker Suiker190 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker1 zakjes zakje
Mandarijnen Mandarijn
(schil)
2
Eieren Ei4
Tarwebloem Tarwebloem
(zelfrijzende)
225 g g
Zout Zout
Tijm Tijm

Voor de champagneroom:

Champagne Champagne50 ml ml
Kookroom Kookroom
(volle)
600 ml ml
Poedersuiker Poedersuiker2 el el

Naked cake met mandarijntjescrème, champagneroom en torrone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(0)

Bereiding

  1. Doe voor de crème de geraspte schil van de mandarijnen, het mandarijnensap, de citroenschil, suiker en de eieren in een pan. Breng op een zacht vuur tegen het kookpunt aan en laat rustig indikken. Giet de crème in een kom, voeg de boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Laat de crème vervolgens afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet voor de cake 2 springvormen met doorsnede van 18 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en mandarijnenrasp romig. Klop er de eieren 1 voor 1 door. Spatel er de gezeefde bloem en een snuifje zout onder. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en strijk glad. Bak de cakes 30 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  3. Hak de torrone fijn. Mix voor de champagneroom de room met de suiker en de champagne tot zachte pieken. Snij iedere cake doormidden. Leg een cakebodem op een taartplateau en verdeel er 1/4de van de room over. Verdeel er nu 1/3de van de crème over. Herhaal dit twee keer. Sluit met de laatste cakelaag, verdeel er de rest van de room over en bestrijk er ook de randen mee. Werk af met de blokjes torrone en de tijm.