De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
No fail kalkoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenen Kalkoen
(van 4 kg)
1
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
350 g g
Mandarijnen Mandarijn
(ongepeld, in plakjes)
3
Tijm Tijm4 takjes takje
Sjalotten Sjalot
(gepeld, in partjes)
4
Wortelen Wortel
(geschild, in reepjes)
3
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Rode porto Rode porto50 ml ml
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur2 el el
Kookroom Kookroom1 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

No fail kalkoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

4:30 u.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Maak tussen het vel en het vlees van de kalkoen met je vingers of een lepel ruimte vrij. Begin onderaan de poot en ga zo verder tot bovenaan de rug.
  2. Duw de helft van de boter in de holte en besmeer er het vlees mee. Stop de tijm en de partjes mandarijnen in de holte. Gebruik een tandenstoker om het vel dicht te houden. Besmeer ook de buitenkant van de kalkoen met boter. Kruid de kalkoen met peper en zout.
  3. Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de braadslede en zet in de oven. Leg er de groenten rond. Reken ongeveer 1 uur oventijd voor 1 kg kalkoen. Bedruip de kalkoen om de 20 minuten met het braadvocht. Keer in de helft van de gaartijd de kalkoen om. Je kan de gaarheid van de kalkoen eventueel meten met een vleesthermometer. Als de kerntemperatuur 78ºC is, mag de kalkoen uit de oven. Laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Giet het braadvocht door een zeef, schep het bovenste laagje vet weg en breng aan de kook in een steelpannetje. Giet er de porto bij en laat even inkoken. Roer er de room en de bessenconfituur onder en laat de saus wat indikken. Snij de kalkoen aan en serveer er de saus bij.

No fail kalkoen
4:30 u.

No fail kalkoen

Ingrediënten

Kalkoen (van 4 kg)
1
Boter (op kamertemperatuur)
350 g
Mandarijn (ongepeld, in plakjes)
3
Tijm
4 takje
Sjalot (gepeld, in partjes)
4
Wortel (geschild, in reepjes)
3
Stengel selder (groene)
2
Rode porto
50 ml
Bosbessenconfituur
2 el
Kookroom
1 dl
Peper
Zout
No fail kalkoen
4:30 u.

Step 1

No fail kalkoen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Maak tussen het vel en het vlees van de kalkoen met je vingers of een lepel ruimte vrij. Begin onderaan de poot en ga zo verder tot bovenaan de rug.
  2. Duw de helft van de boter in de holte en besmeer er het vlees mee. Stop de tijm en de partjes mandarijnen in de holte. Gebruik een tandenstoker om het vel dicht te houden. Besmeer ook de buitenkant van de kalkoen met boter. Kruid de kalkoen met peper en zout.
  3. Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de braadslede en zet in de oven. Leg er de groenten rond. Reken ongeveer 1 uur oventijd voor 1 kg kalkoen. Bedruip de kalkoen om de 20 minuten met het braadvocht. Keer in de helft van de gaartijd de kalkoen om. Je kan de gaarheid van de kalkoen eventueel meten met een vleesthermometer. Als de kerntemperatuur 78ºC is, mag de kalkoen uit de oven. Laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Giet het braadvocht door een zeef, schep het bovenste laagje vet weg en breng aan de kook in een steelpannetje. Giet er de porto bij en laat even inkoken. Roer er de room en de bessenconfituur onder en laat de saus wat indikken. Snij de kalkoen aan en serveer er de saus bij.

Kalkoen (van 4 kg): 1
Boter (op kamertemperatuur): 350 g
Mandarijn (ongepeld, in plakjes): 3
Tijm: 4 takje
Sjalot (gepeld, in partjes): 4
Wortel (geschild, in reepjes): 3
Stengel selder (groene): 2
Rode porto: 50 ml
Bosbessenconfituur: 2 el
Kookroom: 1 dl
Peper
Zout
No fail kalkoen

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Kalkoen met witloof, veenbessen en cognacsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kalkoen met witloof, veenbessen en cognacsaus
3:00 u.
(0)
Traditioneel gevulde kalkoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Traditioneel gevulde kalkoen
2:15 u.
(0)
Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven
40 min.
(0)
Kalkoenhaasjes met paprika-ananassaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kalkoenhaasjes met paprika-ananassaus
20 min.
(1)
Eendenborst met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eendenborst met portosaus
30 min.
(1)
Paella met kreeft en gegrilde paprikasalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Paella met kreeft en gegrilde paprikasalade
1:30 u.
(0)
Royale vissoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Royale vissoep
50 min.
(0)
Everzwijnragout met kroketjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Everzwijnragout met kroketjes
2:30 u.
(0)
Lamskroon met pompoenpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lamskroon met pompoenpuree
30 min.
(0)
Gevulde fazantfilet

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde fazantfilet
45 min.
(0)
Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter
40 min.
(4)
Eendenborstfilet met gegrilde pompoen, portosaus en pomme duchesse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eendenborstfilet met gegrilde pompoen, portosaus en pomme duchesse
45 min.
(0)
Kerstballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kerstballetjes
50 min.
(0)
Lamsbout met ovengeroosterde groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lamsbout met ovengeroosterde groenten
2:20 u.
(0)
Pulled duck

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pulled duck
3:10 u.
(0)