De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
No waste stoofpotje met broccolipesto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Broccoli's Broccoli
(in roosjes (stronk bewaren))
1
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Krielaardappelen Krielaardappel
(gehalveerd)
500 g g
Wortelen Wortel
(in kleine reepjes)
150 g g
Kastanjechampignons Kastanjechampignons
(gehalveerd)
200 g g
Selder Selder
(groene, in blokjes)
100 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspte)
30 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Bruine suiker Bruine suiker2 tl tl
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 - 3 tl tl
Bruine Archivist Bruine Archivist33 cl cl
Water Water250 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

No waste stoofpotje met broccolipesto

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(8)

Bereiding

  1. Fruit de ui met 2 teentjes look in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak even mee. Voeg het water, het bier, de tijm, de suiker en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de krieltjes, de wortelen, de champignons en de selder toe en laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog eens 10 minuten koken.
  3. Kook ondertussen de broccolistronk gaar in licht gezouten water. Giet af en snijd ze in stukken. Doe de stukken samen met het resterende teentje look, het citroensap, de basilicum, de pijnboompitten, de Parmigiano Reggiano en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
  4. Schep het stoofpotje in de borden en werk af met een lepel broccolipesto en de peterselie