No waste stoofpotje met broccolipesto

No waste stoofpotje met broccolipesto
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:10 u

Voorbereiding

  1. Fruit de ui met 2 teentjes look in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak even mee. Voeg het water, het bier, de tijm, de suiker en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.

  2. Voeg de krieltjes, de wortelen, de champignons en de selder toe en laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog eens 10 minuten koken.

  3. Kook ondertussen de broccolistronk gaar in licht gezouten water. Giet af en snijd ze in stukken. Doe de stukken samen met het resterende teentje look, het citroensap, de basilicum, de pijnboompitten, de Parmigiano Reggiano en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.

  4. Schep het stoofpotje in de borden en werk af met een lepel broccolipesto en de peterselie