Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Broccoli's
Broccoli (in roosjes (stronk bewaren)) | 1 | |
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (gehalveerd) | 500 g g | |
Wortelen
Wortel (in kleine reepjes) | 150 g g | |
Kastanjechampignons
Kastanjechampignons (gehalveerd) | 200 g g | |
Selder
Selder (groene, in blokjes) | 100 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 40 g g | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspte) | 30 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Bruine suiker Bruine suiker | 2 tl tl | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 - 3 tl tl | |
Bruine Archivist Bruine Archivist | 33 cl cl | |
Water Water | 250 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNo waste stoofpotje met broccolipesto
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Fruit de ui met 2 teentjes look in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak even mee. Voeg het water, het bier, de tijm, de suiker en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
- Voeg de krieltjes, de wortelen, de champignons en de selder toe en laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog eens 10 minuten koken.
- Kook ondertussen de broccolistronk gaar in licht gezouten water. Giet af en snijd ze in stukken. Doe de stukken samen met het resterende teentje look, het citroensap, de basilicum, de pijnboompitten, de Parmigiano Reggiano en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
- Schep het stoofpotje in de borden en werk af met een lepel broccolipesto en de peterselie