De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Octopus op klassieke wijze

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Krielaardappelen Krielaardappel400 g g
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Zeezout Zeezout
Peterselie Peterselie

Voor de octopus

Octopussen Octopus
(van 1 kg)
1
Rode paprika's Rode paprika1
Sjalotten Sjalot4
Uien Ui1
Rode wijn Rode wijn1 dl dl
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Peper Peper2 g g
Olijfolie Olijfolie1 dl dl

Octopus op klassieke wijze

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Laat de octopus 24 uur ontdooien in je koelkast.
  2. Verwarm je oven voor op 200 °C.
  3. Schik de gewassen krieltjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak ze gedurende ca. 20 min. in de oven. Werk af met grof zeezout.
  4. Was de paprika en ajuin en snijd in kleine blokjes.
  5. Dep de octopus droog. Verwijder indien nodig de ogen en mond van de octopus.
  6. Stoof de groenten aan in olijfolie en schik er de octopus bij. Voeg wat peperbollen en de teentjes look toe. Verlaag het vuur en leg er een deksel op. Laat ca. 20 min. stoven.
  7. Voeg de rode wijn toe aan het kookvocht, samen met de gesnipperde sjalotten. Laat nog 20 min. stoven tot de octopus mooi zacht is en je een mooie saus hebt.
  8. Presenteer de octopus met de gebakken krieltjes en wat verse gehakte peterselie. Serveer de saus apart in een schaaltje.