De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Olafjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem600 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Boter Boter250 g g
Suiker Suiker250 g g
Eieren Ei
(groot)
1
Vanille-extract Vanille-extract1 tl tl

Afwerking

Eiwitten Eiwit3
Citroensap Citroensap1 tl tl
Poedersuiker Poedersuiker450 g g
Water Water

Olafjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(0)

Bereiding

  1. Meng de bloem en het bakpoeder samen in een kom.
  2. Klop daarna de boter en de suiker romig in een keukenrobot. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg het ei en de vanille toe.
  4. Meng het bloemmengsel met het botermengsel.
  5. Stort het deeg uit op het bakpapier en kneed nog even stevig door met je vingers.
  6. Maak er een mooie bal van en leg twee uur in de diepvriezer.
  7. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot het een dikte bereikt van 0,5 centimeter.
  8. Steek met een steekvorm grote cirkels uit het deeg. Zet opnieuw 5 minuutjes in de koelkast.
  9. Bak ze in 8-10 min goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C

Afwerking:

  1. Doe de eiwitten met het citroensap in een grote, schone en vetvrije kom. Voeg een beetje van het poedersuiker toe. Gebruik de spiraalvormige deeghaak van je keukenrobot. Begin met mixen op middelhoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe (2 eetlepels tegelijk) totdat er kleine, stijve pieken ontstaan. Bedek de kom met plastic folie en een natte doek en zet weg in de koelkast tot wanneer je het gaat gebruiken.
  2. Wil je de icing kleuren? Verdeel dan de icing in verschillende bakjes zodat je kleurstof kan toe voegen. Deze dikkere icing gebruik je om lijnen te trekken en decoratie aan te brengen. Dit lukt goed als je de icing in een spuitzak doet en werkt met een ronde kleine tip. Of gebruik een handig plastic knijpflesje.