
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Appels
Appel (in blokjes) | 1 | ||
Melk Melk | 200 ml ml | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 12 g g | ||
Gedroogde gist Gedroogde gist | 10 g g | ||
Tarwebloem
Tarwebloem (gezeefd) | 250 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Zout Zout | 1 tl tl | ||
Frituurolie Frituurolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOliebollen met appel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de melk samen met de vanillesuiker op tot lauwwarm. Haal van het vuur en roer er de gist door.
- Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg de melk toe.
- Splits de eieren. Voeg de dooiers toe aan het beslag. Meng de appelblokjes er ook onder. Klop het wit op tot schuim en meng voorzichtig onder het beslag.
- Voeg als laatste het zout toe en meng nog kort even door elkaar. Leg een propere keukenhanddoek over het beslag en laat een halfuurtje op een warme plek staan.
- Verhit ondertussen de friteuse tot 180°C.
- Schep, met een ijsschepper, een 4-tal bolletjes in het hete vet en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal uit het vet en laat even uitlekken. Bak zo al het deeg op.