De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Oliebollen met appel_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Appels Appel
(in blokjes)
1
Melk Melk200 ml ml
Vanillesuiker Vanillesuiker12 g g
Gedroogde gist Gedroogde gist10 g g
Tarwebloem Tarwebloem
(gezeefd)
250 g g
Eieren Ei2
Zout Zout1 tl tl
Frituurolie Frituurolie

Oliebollen met appel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(75)

Bereiding

  1. Warm de melk samen met de vanillesuiker op tot lauwwarm. Haal van het vuur en roer er de gist door.
  2. Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg de melk toe.
  3. Splits de eieren. Voeg de dooiers toe aan het beslag. Meng de appelblokjes er ook onder. Klop het wit op tot schuim en meng voorzichtig onder het beslag.
  4. Voeg als laatste het zout toe en meng nog kort even door elkaar. Leg een propere keukenhanddoek over het beslag en laat een halfuurtje op een warme plek staan.
  5. Verhit ondertussen de friteuse tot 180°C.
  6. Schep, met een ijsschepper, een 4-tal bolletjes in het hete vet en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal uit het vet en laat even uitlekken. Bak zo al het deeg op.