De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Op herfst rijmt er niets-pasta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pompoenen Pompoen
(geschild (start daarvoor met een pompoen van ongeveer 1,3 kg))
800 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
400 g g
Tagliatelle Tagliatelle500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Uien Ui1
Champignons Champignons500 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas4 el el
Walnoten Walnoten
Peterselie Peterselie
Zout Zout
Peper Peper

Op herfst rijmt er niets-pasta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(276)

Bereiding

Karen en Joke van foodblog bon appelire: "Met zijn hele korte prozagedichten in ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’, gaat Nyk de Vries vaak de absurdistische toer op. Maar zijn poëzie in gewone zinnen ontroert ook. Daarom is dit een absolute aanrader. En het is waar: de dingen gebeuren omdat ze rijmen. Alhoewel, op herfst rijmt niks en toch zitten we er middenin. Ideaal weertje voor een 'op herfst rijmt er niets'-pasta dus." Zo maak je het:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.
  2. Halveer de pompoen en haal de pitten eruit. Snij de helften in maantjes en haal de schil eraf. Snij in blokjes. Hak de walnoten fijn. Snij de champignons in stukjes.
  3. Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Pers er het teentje knoflook bij. Stoof de pompoenblokjes erbij op een zacht vuurtje. Voeg een klein beetje water toe zodat ze zeker niet aanbranden. Als ze zacht zijn, plet ze met een aardappelstamper. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de pasta af maar bewaar het kookwater. Doe het kookwater beetje per beetje bij de pompoenpuree.
  5. Bak de spekjes in een pan zonder vetstof op hoog vuur. Doe er na een minuutje ook de champignons bij. Blijf roeren zodat ze niet aanbakken.
  6. Doe de tagliatelle bij de pompoenpuree en meng goed door elkaar. Meng er ook de spekjesblokjes en champignons door. Werk af met de parmezaanse kaas, de walnoten en de verse peterselie.

Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!