De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Open ravioli met bospaddenstoelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lasagnevellen Lasagnevel12
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Champignons Champignons
(gemengde)
250 g g
Spruitjes Spruitjes200 g g
Tijm Tijm
(verse)
2 el el
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Munt Munt1 bosjes bosje
Citroenen Citroen
(geraspte citroenschil)
1 el el
Mascarpone Mascarpone200 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten30 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Open ravioli met bospaddenstoelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(63)

Bereiding

  1. Snij de spruitjes in plakjes. Stoof de ui in olijfolie glazig. Voeg de spruitjes toe en roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Snij de champignons klein en bak ze in een andere pan in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de mascarpone en de tijm onder en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Blancheer de munt, basilicum en peterselie enkele seconden in kokend water en dompel ze meteen onder in ijswater. Schep de kruiden uit de pan en dep droog. Doe ze, samen met de citroenrasp, in een blender, giet er flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout en mix glad.
  3. Gaar de lasagnevellen in gezouten kokend water. Schep ze voorzichtig uit de pan, leg ze op een vochtige keukenhanddoek en steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Je kan hiervoor ook een gekarteld wielmesje gebruiken.
  4. Leg telkens een lasagnecirkel op elk bord, schep er wat van de spruitjes en champignons op en herhaal. Gebruik telkens 3 deegcirkels en eindig met wat champignons. Werk af met de pijnboompitten en druppel er de groene kruidensaus over en langs.