De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Orloffgebraad met aardappelgratin en groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Orloffgebraden Orloffgebraad1
Boter Boter75 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Aardappelgratin Aardappelgratin
(met broccoli)
4 stukken stuk
Champignons Champignons500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Peultjes Peultjes125 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Verse saus naar keuze Verse saus naar keuze200 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Orloffgebraad met aardappelgratin en groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak het orloffgebraad goudbruin in een braadpan met 2/3 van de boter. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een braadslee en overgiet met de boter uit de pan en de helft van de olijfolie. Bak 40 minuten in de oven. Zet ook de aardappelgratins met broccoli 20 minuten in de oven.
  3. Snij intussen de champignons in vieren en bak op een hoog vuur in de overige boter en olijfolie. Snipper de knoflook en snij de peultjes in de lengte in tweeën. Voeg toe aan de champignons en laat even meebakken. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngehakte peterselie.
  4. Warm de saus op. Versnij het orloffgebraad en serveer met de aardappelgratin, gebakken groenten en saus.

ONZE WIJNTIP: Château Tour Marcillanet, Haut-Médoc AOP, 2013