De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ossobuco

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalfsschenkel Kalfsschenkel1 kg kg
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Wortelen Wortel
(in blokjes)
2
Witte wijn Witte wijn150 ml ml
Tomatenpuree Tomatenpuree140 g g
Water Water5 dl dl
Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Peterselie Peterselie
(gehakt)
4 el el
Basilicum Basilicum
(gehakt)
4 el el
Olijfolie Olijfolie
Tarwebloem Tarwebloem
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Ossobuco

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(100)

Bereiding

  1. Haal de kalfsschenkels door wat bloem. Verhit een scheutje olijfolie en een klont boter in een diepe pan en leg er het vlees naast elkaar in. Laat aan alle kanten mooi goudbruin kleuren. Schep het vlees uit de pan en hou apart.
  2. Verhit opnieuw wat boter en doe er de groenten in. Laat 5 minuten op een zacht vuur fruiten. Blus met de witte wijn en laat bijna helemaal inkoken. Giet de bouillon in de pan en roer er de tomatenpuree onder. Breng aan de kook.
  3. Leg de ossobuco’s naast elkaar in de saus. Zet het deksel op de pot en laat een uur zachtjes stoven. Het vlees is gaar als je er makkelijk met een mes door kan prikken. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie en basilicum.

TIP: Lekker met puree of spaghetti.