Ossobuco

Ossobuco
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:20 u

Voorbereiding

  1. Haal de kalfsschenkels door wat bloem. Verhit een scheutje olijfolie en een klont boter in een diepe pan en leg er het vlees naast elkaar in. Laat aan alle kanten mooi goudbruin kleuren. Schep het vlees uit de pan en hou apart.

  2. Verhit opnieuw wat boter en doe er de groenten in. Laat 5 minuten op een zacht vuur fruiten. Blus met de witte wijn en laat bijna helemaal inkoken. Giet de bouillon in de pan en roer er de tomatenpuree onder. Breng aan de kook.

  3. Leg de ossobuco’s naast elkaar in de saus. Zet het deksel op de pot en laat een uur zachtjes stoven. Het vlees is gaar als je er makkelijk met een mes door kan prikken. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie en basilicum.

  4. TIP: Lekker met puree of spaghetti.