
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalfsschenkel Kalfsschenkel | 1 kg kg | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Wortelen
Wortel (in blokjes) | 2 | |
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 140 g g | |
Water Water | 5 dl dl | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 4 el el | |
Basilicum
Basilicum (gehakt) | 4 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Tarwebloem Tarwebloem | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOssobuco
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Haal de kalfsschenkels door wat bloem. Verhit een scheutje olijfolie en een klont boter in een diepe pan en leg er het vlees naast elkaar in. Laat aan alle kanten mooi goudbruin kleuren. Schep het vlees uit de pan en hou apart.
- Verhit opnieuw wat boter en doe er de groenten in. Laat 5 minuten op een zacht vuur fruiten. Blus met de witte wijn en laat bijna helemaal inkoken. Giet de bouillon in de pan en roer er de tomatenpuree onder. Breng aan de kook.
- Leg de ossobuco’s naast elkaar in de saus. Zet het deksel op de pot en laat een uur zachtjes stoven. Het vlees is gaar als je er makkelijk met een mes door kan prikken. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie en basilicum.
TIP: Lekker met puree of spaghetti.