De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovengebakken aubergine met hummus, gepekelde radijzen en flatbread_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine2
Radijzen Radijs bussels bussel
Koriander Koriander bosjes bosje
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gepeld)
2
Citroensap Citroensap2 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 tl tl
Suiker Suiker3 el el
Azijn Azijn100
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Yoghurt Yoghurt100 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Hummus Hummus250 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten2 el el
Olijfolie Olijfolie

Ovengebakken aubergine met hummus, gepekelde radijzen en flatbread

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(30)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm. Bestriijk ze met olijfolie en kruid met de garam masala,peper en zout. Gril ze heel even aan elke kant in een hete grillpan. Leg de plakken daarna in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
  2. Verwarm ondertussen de azijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Snij de radijsjes in partjes en giet er de ietwat afgekoelde zoetzure azijn over.Laat zo 30 minuten marineren. Schep regelmatig om.
  3. Maak ondertussen een kruidensausje door de verse kruiden met de lookteentjes, citroensap en een scheut olijfolie in een blender glad te mixen.Kruid met cayennepeper, peper en zout. Zet koel. Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder en een snuf zout onder de yoghurt. Kneed tot een elastisch deeg.Laat 15 minuten rusten. Verdeel het deeg daarna in kleine porties en rol ze dun uit. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper. Bak ze in een grillpan goudbruin en gaar.
  4. Verdeel de hummus over 4 borden en strijk mooi open. Leg er telkens 2 plakken aubergine op, verdeel er de radijsjes over en werk af met wat kruidensaus en depijnboompitten. Werk af met extra koriander. Serveer met het flatbread.