Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes

Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een klont boter in een diepe, ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze in de boter rondom goudbruin. Blus met de wijn, zet het deksel op de pot en zet 20 minuten in de oven.

  2. Blancheer de wortels, de boontjes en de witte selder in licht gezouten water. Doe er net voor het afgieten de erwtjes bij. Bak de champignons in boter goudbruin. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee.

  3. Smelt 3 el boter in een diepe pan. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Giet er al roerend de hete bouillon bij en laat indikken. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Schep er de geblancheerde groenten, de champignons en de courgette onder. Leg er de kwartels bij en laat nog even doorwarmen. Werk af met peterselie.