Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 8 | |
Jonge wortels
Jonge wortel (in blokjes ) | 250 g g | |
Sperziebonen
Sperziebonen (gehalveerd ) | 250 g g | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 4 | |
Erwten
Erwten (diepgevroren) | 300 g g | |
Courgettes
Courgette (in blokjes ) | 1 | |
Champignons
Champignons (in plakjes ) | 250 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | |
Witte wijn Witte wijn | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Groentebouillon Groentebouillon | 5 dl dl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOvengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een klont boter in een diepe, ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze in de boter rondom goudbruin. Blus met de wijn, zet het deksel op de pot en zet 20 minuten in de oven.
- Blancheer de wortels, de boontjes en de witte selder in licht gezouten water. Doe er net voor het afgieten de erwtjes bij. Bak de champignons in boter goudbruin. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee.
- Smelt 3 el boter in een diepe pan. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Giet er al roerend de hete bouillon bij en laat indikken. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Schep er de geblancheerde groenten, de champignons en de courgette onder. Leg er de kwartels bij en laat nog even doorwarmen. Werk af met peterselie.