De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel8
Jonge wortels Jonge wortel
(in blokjes )
250 g g
Sperziebonen Sperziebonen
(gehalveerd )
250 g g
Stengels selder Stengel selder
(groene)
4
Erwten Erwten
(diepgevroren)
300 g g
Courgettes Courgette
(in blokjes )
1
Champignons Champignons
(in plakjes )
250 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Boter Boter
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Witte wijn Witte wijn
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)
Citroensap Citroensap2 el el
Groentebouillon Groentebouillon5 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een klont boter in een diepe, ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze in de boter rondom goudbruin. Blus met de wijn, zet het deksel op de pot en zet 20 minuten in de oven.
  2. Blancheer de wortels, de boontjes en de witte selder in licht gezouten water. Doe er net voor het afgieten de erwtjes bij. Bak de champignons in boter goudbruin. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee.
  3. Smelt 3 el boter in een diepe pan. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Giet er al roerend de hete bouillon bij en laat indikken. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Schep er de geblancheerde groenten, de champignons en de courgette onder. Leg er de kwartels bij en laat nog even doorwarmen. Werk af met peterselie.