De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovengebakken kwartels met uienpuree en champagnesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4 stukken stuk
Spek Spek4 sneetjes sneetje
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Uien Ui500 g g
Knoflook Knoflook
(teentjes)
2
Aardappelen Aardappel250 g g
Volle melk Volle melk50 ml ml
Champagne Champagne150 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon150 ml ml
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Suiker Suiker1 el el
Kookroom Kookroom150 ml ml
Azijn Azijn1 scheutje scheutje
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie

Ovengebakken kwartels met uienpuree en champagnesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(51)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kwartels met peper en zout en wikkel er een speklapje rond. Leg de kwartels in een ovenschaal, rits er wat tijmblaadje over, giet er wat olijfolie over en leg er enkele blokjes boter op. Bak de kwartels in 40 minuten gaar en goudbruin.
  2. Pel de uien en snij ze in dikke ringen. Verhit een scheutje olijfolie met een klontje boter en bak hierin de uien met de geperste look in 30 minuten zacht. Kruid met peper. Kook de geschilde aardappelen gaar.
  3. Stoof het sjalotje glazig in boter. Bestrooi met de suiker en laat even karamelliseren. Blus met de champagne, de bouillon en de azijn. Laat tot de helft inkoken. Giet er nu de room bij en roer door. Laat weer tot de helft inkoken tot de saus wat begint in te dikken.
  4. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk toe. Roer er het uienmengsel en peterselie door, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met de kwartels en champagnesaus.