Ovengebakken kwartels met uienpuree en champagnesaus

Ovengebakken kwartels met uienpuree en champagnesaus
MoeilijkheidGemiddeld
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kwartels met peper en zout en wikkel er een speklapje rond. Leg de kwartels in een ovenschaal, rits er wat tijmblaadje over, giet er wat olijfolie over en leg er enkele blokjes boter op. Bak de kwartels in 40 minuten gaar en goudbruin.

  2. Pel de uien en snij ze in dikke ringen. Verhit een scheutje olijfolie met een klontje boter en bak hierin de uien met de geperste look in 30 minuten zacht. Kruid met peper. Kook de geschilde aardappelen gaar.

  3. Stoof het sjalotje glazig in boter. Bestrooi met de suiker en laat even karamelliseren. Blus met de champagne, de bouillon en de azijn. Laat tot de helft inkoken. Giet er nu de room bij en roer door. Laat weer tot de helft inkoken tot de saus wat begint in te dikken.

  4. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk toe. Roer er het uienmengsel en peterselie door, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met de kwartels en champagnesaus.