De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovengebakken surf & turf kalkoen met geroosterde wortelen en notencrunch_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenen Kalkoen3 kg kg
Wortelen Wortel6
Pecannoten Pecannoten100 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de vulling

Couscous Couscous200 g g
scampi's scampi450 g g
Mango's Mango1 g g
Amandelnoten Amandelnoot80 g g
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
4 el el
Koriander Koriander
(fijngehakt)
3 el el
Citroensap Citroensap2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Ovengebakken surf & turf kalkoen met geroosterde wortelen en notencrunch

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:15 u.
(0)

Bereiding

  1. Maak de vulling: bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snij in blokjes. Snij het vruchtvlees van de mango’s in blokjes en hak de amandelnoten grof. Meng beiden onder de scampi. Voeg de gare couscous, fijngehakte bieslook, koriander, citroensap, droge kruiden en een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vul de kalkoen met het mengsel en bind met keukentouw dicht. Leg de kalkoen in een ovenschaal, bestrijk de bovenkant met blokjes boter en kruid alles nog eens met peper en zout. Zet 30 minuten in de oven. Overgiet de kalkoen regelmatig met het braadvocht. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 1,5 uur verder. Dek de kalkoen af met aluminiumfolie als het vel te donker wordt.
  3. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in vier. Kook ze 8 minuten in licht gezouten water. Giet het kookvocht af en laat ze even op het vuur uitdampen. Bestrijk de groenten met olijfolie. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Doe de geperste look, de tijm, de pecannoten, een scheut olijfolie en een snuf zout in een vijzel en stamp fijn. Gril de wortelen in een grillpan goudbruin. Leg ze op een schaal en schep er de notencrunch over.
  4. Haal de kalkoen uit de oven en leg ze op een snijplank. Verwijder de touwtjes en snij de kalkoen in mooie plakjes. Serveer met de geroosterde wortelen en het braadvocht.