Ovengeroosterde zalm met pompelmoessalsa

Ovengeroosterde zalm met pompelmoessalsa

MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg drie grote vellen aluminiumfolie op een bakplaat. Leg de hele zalm met de velkant naar beneden op het aluminiumfolie. Meng 4 el olie met de bruine suiker en de specerijen. Kruid met peper en zout en roer goed. Bestrijk er de zalm mee en pak de zalm dan goed in met het folie. Zet de zalm ongeveer 20 minuten in de oven.
  2. Snij de pompelmoezen à vif. Snij het vruchtvlees klein en meng er de rest van de ingrediënten en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de zalm uit de oven en open het pakket. Zet de zalm nog een drietal minuten onder de grill. Serveer met de pompelmoessalsa.Lekker met rijst.
  4. Lekker met rijst.

Gerelateerde recepten