De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovengeroosterde zalm met pompelmoessalsa

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalm Zalm1
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 tl tl
Bruine suiker Bruine suiker1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Pompelmoes Pompelmoes
(roze)
3 stukken stuk
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4 stukken stuk
Koriander Koriander
(fijngehakt)
bosjes bosje
Chilipepers Chilipeper
(fijngehakt)
1

Ovengeroosterde zalm met pompelmoessalsa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(60)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg drie grote vellen aluminiumfolie op een bakplaat. Leg de hele zalm met de velkant naar beneden op het aluminiumfolie. Meng 4 el olie met de bruine suiker en de specerijen. Kruid met peper en zout en roer goed. Bestrijk er de zalm mee en pak de zalm dan goed in met het folie. Zet de zalm ongeveer 20 minuten in de oven.
  2. Snij de pompelmoezen à vif. Snij het vruchtvlees klein en meng er de rest van de ingrediënten en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de zalm uit de oven en open het pakket. Zet de zalm nog een drietal minuten onder de grill. Serveer met de pompelmoessalsa.

    Lekker met rijst.