Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 500 g g | |
Roze garnalen
Roze garnalen (gepelde) | 150 g g | |
Aardappelen
Aardappel (geschild) | 800 g g | |
Preiwitten
Preiwit (in ringen) | 1 | |
Venkels
Venkel (in dunne plakjes) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 50 g g | |
Melk Melk | 650 ml ml | |
Boter Boter | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 1 el el | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOvengratin met kabeljauw en garnalen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met een klontje boter en 100 ml melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Stoof de prei en venkel 5 minuten in hete boter. Doe er de garnalen bij en laat 1 minuut mee bakken. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
- Smelt 1 el boter en doe er de bloem bij. Roer glad. Schenk er langzaam de resterend melk bij. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Leg de stukken kabeljauw in een ovenschaal. Schep er het garnaal-groentemengsel op. Lepel er de saus over. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 20 minuten in de oven.