De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovengratin met kabeljauw en garnalen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet500 g g
Roze garnalen Roze garnalen
(gepelde)
150 g g
Aardappelen Aardappel
(geschild)
800 g g
Preiwitten Preiwit
(in ringen)
1
Venkels Venkel
(in dunne plakjes)
1
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler50 g g
Melk Melk650 ml ml
Boter Boter
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Ovengratin met kabeljauw en garnalen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(299)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met een klontje boter en 100 ml melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Stoof de prei en venkel 5 minuten in hete boter. Doe er de garnalen bij en laat 1 minuut mee bakken. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
  3. Smelt 1 el boter en doe er de bloem bij. Roer glad. Schenk er langzaam de resterend melk bij. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Leg de stukken kabeljauw in een ovenschaal. Schep er het garnaal-groentemengsel op. Lepel er de saus over. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 20 minuten in de oven.