
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (geschild en in blokjes) | 1 kg kg | ||
Boter Boter | |||
Uien
Ui (versnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 2 | ||
Gemengd gehakt
Gemengd gehakt (varken-rund) | 500 g g | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | ||
Preistengels
Preistengel (gekuist en versneden) | 3 | ||
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOvenschotel met gehakt en zoete aardappel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de zoete aardappel in gezouten water in 20 à 25 minuten gaar.
- Verhit een klontje boter in een pan en stoof de ui en knoflook 1 minuut aan op een laag vuur.
- Draai het vuur wat hoger en voeg het gehakt toe. Roerbak 5 minuten en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak 3 minuten verder en kruid met peper en zout.
- Verhit ondertussen een klontje boter in een andere pan en stoof de prei in ongeveer 7 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
- Verhit de oven voor op 220°C.
- Giet het water van de zoete aardappel af en stamp, samen met een klontje boter, peper, zout en een snuif nootmuskaat tot een smeuïge puree.
- Leg het gehakt op de bodem van een ovenschotel. Bedek met de prei en vervolgens met de zoete aardappelpuree. Werk af met de gemalen kaas en laat 10 à 15 minuten gratineren in de oven.