De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel
(geschild en in blokjes)
1 kg kg
Boter Boter
Uien Ui
(versnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
2
Gemengd gehakt Gemengd gehakt
(varken-rund)
500 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Preistengels Preistengel
(gekuist en versneden)
3
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler100 g g

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(80)

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappel in gezouten water in 20 à 25 minuten gaar.
  2. Verhit een klontje boter in een pan en stoof de ui en knoflook 1 minuut aan op een laag vuur.
  3. Draai het vuur wat hoger en voeg het gehakt toe. Roerbak 5 minuten en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak 3 minuten verder en kruid met peper en zout.
  4. Verhit ondertussen een klontje boter in een andere pan en stoof de prei in ongeveer 7 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de oven voor op 220°C.
  6. Giet het water van de zoete aardappel af en stamp, samen met een klontje boter, peper, zout en een snuif nootmuskaat tot een smeuïge puree.
  7. Leg het gehakt op de bodem van een ovenschotel. Bedek met de prei en vervolgens met de zoete aardappelpuree. Werk af met de gemalen kaas en laat 10 à 15 minuten gratineren in de oven.