De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ovenschotel met gehakt, prei en knolselderpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gemengd gehakt Gemengd gehakt500 g g
Preistengels Preistengel2
Knolselders Knolselder
(geschild)
500 g g
Aardappelen Aardappel
(geschild)
300 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Melk Melk2,5 dl dl
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze50 g g
Zure room Zure room120 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Ovenschotel met gehakt, prei en knolselderpuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(95)

Bereiding

  1. Snijd de knolselder en de aardappelen in blokjes en kook alles gaar in licht gezouten water. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water.
  2. Smelt een klont boter in een pan, voeg de bloem toe en laat bakken tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer er de helft van de kaas onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Pureer de aardappelen met de knolselder en de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de ui glazig in boter. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Vet een ovenschotel in en schep er een laag gehakt in. Schep er een laag knolselderpuree op en een laag prei. Eindig met de kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met folie en zet in de vriezer tot gebruik.

Tip: Laat de schotel ontdooien in de koelkast. Zet daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.