De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Paascroques

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kerstomaten Kerstomaat16
Broden Brood8 sneetjes sneetje
Mozzarella Mozzarella2 bollen bol
serranoham serranoham8 sneetjes sneetje
Balsamicoazijn Balsamicoazijn1 el el
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(handvol)
Eieren Ei4 stukken stuk
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Paascroques

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(22)

Bereiding

1. Verwarm een pan op hoog vuur. Halveer de kerstomaatjes en bak ze een drietal minuten in boter. Blus met balsamico en kruid met peper en zout. Scheur enkele blaadjes basilicum klein en meng onder de tomaten. Zet het vuur uit.

2. Beboter telkens een kant van elk sneetje brood. Beleg de niet-beboterde kant van 4 sneetjes brood met de mozzarella, de kerstomaatjes en twee plakjes ham. Steek uit de andere 4 sneetjes een paashaas en bak het sneetje langs de beboterde kant goudbruin. Bak ook het uitgestoken vormpje goudbruin. Keer het sneetje om en breek voorzichtig het eitje in de opening. Laat eventjes garen tot het eiwit begint te stollen.

3. Leg het gebakken sneetje op de belegde sneetjes en bak de croques ook langs de andere kant goudbruin. Zet het deksel op de pan en laat verder bakken tot de kaas begint te smelten. Serveer meteen samen met de uitgestoken vormpjes.