Paasgebak met meringue

Paasgebak met meringue
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:10 u

Voorbereiding

  1. Maak de meringue: doe het eiwit in een kom en voeg er de fijne kristalsuiker bij. Mix

  2. goed. Verwarm de oven voor op 120°C.

  3. Blijf mixen tot je de strepen van de kloppers in het beslag ziet. Klop er op het einde nog de poedersuiker en het maïszetmeel onder. Mix het geheel goed aan alle kantjes.

  4. Meng enkele druppels kleurstof onder het meringuemengsel.

  5. Spuit toefjes op bakpapier met voldoende ruimte tussen de verschillende meringues.

  6. Schuif de meringue in de oven en verlaag de temperatuur naar 110°C. Bak de meringue gedurende 1 uur en zet op het einde het deurtje van je oven open, zodat al het vocht verdampt en de meringue mooi uitdroogt.

  7. Versier het kant-en-klare paasgebak met de meringue en werk af met wat poedersuiker.