De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Paasgebak met meringue

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eiwitten Eiwit4
Suiker Suiker
(fijne kristal)
125 g g
Poedersuiker Poedersuiker125 g g
Maïszetmeel Maïszetmeel1 tl tl
Kleurstof Kleurstof
kant-en-klaar paasgebakken kant-en-klaar paasgebak1

Paasgebak met meringue

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(24)

Bereiding

  1. Maak de meringue: doe het eiwit in een kom en voeg er de fijne kristalsuiker bij. Mix
  2. goed. Verwarm de oven voor op 120°C.
  3. Blijf mixen tot je de strepen van de kloppers in het beslag ziet. Klop er op het einde nog de poedersuiker en het maïszetmeel onder. Mix het geheel goed aan alle kantjes.
  4. Meng enkele druppels kleurstof onder het meringuemengsel.
  5. Spuit toefjes op bakpapier met voldoende ruimte tussen de verschillende meringues.
  6. Schuif de meringue in de oven en verlaag de temperatuur naar 110°C. Bak de meringue gedurende 1 uur en zet op het einde het deurtje van je oven open, zodat al het vocht verdampt en de meringue mooi uitdroogt.
  7. Versier het kant-en-klare paasgebak met de meringue en werk af met wat poedersuiker.