
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 300 g g | |
Reuzengarnalen Reuzengarnaal | 12 | |
kippenonderbouten kippenonderbout | 8 | |
Rijst Rijst | 500 g g | |
Erwten
Erwten (diepgevroren) | 200 g g | |
Chorizo
Chorizo (ongesneden) | 150 g g | |
Rode paprika's Rode paprika | 3 | |
Witte wijn Witte wijn | 2 dl dl | |
Water Water | 1,5 l l | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Uien
Ui (groot formaat) | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaella met kip
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de uien en de look en snipper fijn. Snijd de chorizo in dikke schijfjes en de rode paprika’s in blokjes. Los het bouillonblokje op in het warm water.
- Verwarm de olijfolie in de paellapan en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Bak in hetzelfde braadvet de chorizo een paar minuten aan.
- Schuif de kip en chorizo naar de zijkant van de pan en stoof de ui, look en paprika en bestrooi de groenten met paprikapoeder. Voeg de rijst toe en stoof een paar minuten. Voeg de witte wijn toe en roer even door. Giet er nadien ook de bouillon bij.
- Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen en roer regelmatig door.
- Voeg eens de rijst gaar is de erwtjes, mosseltjes en reuzengarnalen toe.
- Kruid het geheel af met peper en zout.