De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Paella met kip

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen300 g g
Reuzengarnalen Reuzengarnaal12
kippenonderbouten kippenonderbout8
Rijst Rijst500 g g
Erwten Erwten
(diepgevroren)
200 g g
Chorizo Chorizo
(ongesneden)
150 g g
Rode paprika's Rode paprika3
Witte wijn Witte wijn2 dl dl
Water Water1,5 l l
Paprikapoeder Paprikapoeder
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Uien Ui
(groot formaat)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Paella met kip

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(49)

Bereiding

  1. Pel de uien en de look en snipper fijn. Snijd de chorizo in dikke schijfjes en de rode paprika’s in blokjes. Los het bouillonblokje op in het warm water.
  2. Verwarm de olijfolie in de paellapan en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Bak in hetzelfde braadvet de chorizo een paar minuten aan.
  3. Schuif de kip en chorizo naar de zijkant van de pan en stoof de ui, look en paprika en bestrooi de groenten met paprikapoeder. Voeg de rijst toe en stoof een paar minuten. Voeg de witte wijn toe en roer even door. Giet er nadien ook de bouillon bij.
  4. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen en roer regelmatig door.
  5. Voeg eens de rijst gaar is de erwtjes, mosseltjes en reuzengarnalen toe.
  6. Kruid het geheel af met peper en zout.