Paella met kip

Paella met kip
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:15 u

Voorbereiding

  1. Pel de uien en de look en snipper fijn. Snijd de chorizo in dikke schijfjes en de rode paprika’s in blokjes. Los het bouillonblokje op in het warm water.

  2. Verwarm de olijfolie in de paellapan en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Bak in hetzelfde braadvet de chorizo een paar minuten aan.

  3. Schuif de kip en chorizo naar de zijkant van de pan en stoof de ui, look en paprika en bestrooi de groenten met paprikapoeder. Voeg de rijst toe en stoof een paar minuten. Voeg de witte wijn toe en roer even door. Giet er nadien ook de bouillon bij.

  4. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen en roer regelmatig door.

  5. Voeg eens de rijst gaar is de erwtjes, mosseltjes en reuzengarnalen toe.

  6. Kruid het geheel af met peper en zout.