Paella met kreeft en gegrilde paprikasalade

Paella met kreeft en gegrilde paprikasalade
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:30 u

Voorbereiding

  1. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een grote pan of paellapan. Voeg ui, knoflook en in reepjes gesneden paprika toe en stoof een paar minuten aan.

  2. Voeg rijst, Ibericoham en kip toe en stoof weer een paar minuten aan. Roer de helft van de kippenbouillon samen met de wijn door het rijstmengsel. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen en roer af en toe.

  3. Proef of de rijst gaar is. Indien niet, voeg er dan nog wat bouillon aan toe, roer alles goed door en laat verder sudderen. Is de rijst gaar, voeg dan zeevruchten, kreeft en tomaten toe. Dek de paella af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten garen.

  4. Snij de overige paprika’s in reepjes, leg ze op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Gril de paprika’s gedurende 6 minuten en schep af en toe om. Snij ondertussen de rode ui in reepjes en hak de munt fijn. Meng de rode ui en munt onder de paprika’s en werk af met het sap van 1 citroen, peper en zout. Snij de andere citroen in partjes en serveer bij de paella.

  5. Bestrooi de paella voor het serveren met krulpeterselie.