De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pancakes met blauwe bessensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Citroenen Citroen
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Vanillesuiker Vanillesuiker1 el el
Volle melk Volle melk300 ml ml
Boter Boter
(gesmolten + extra )
50 g g
Eieren Ei1
Blauwe bessen Blauwe bes200 g g
Honing Honing2 el el
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Zout Zout

Voor de afwerking

Munt Munt

Pancakes met blauwe bessensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(15)

Bereiding

  1. Zet het roeropzetstuk in de mixkom. Giet de melk in de mixkom en breek er het ei bij. Klop 10 seconden/stand 4. Schenk er de gesmolten boter bij en klop nog eens 10 seconden/stand 4. Giet dit in een maatbeker, verwijder het roeropzetstuk en maak de mixkom schoon.
  2. Doe de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snuf zout in de mixkom. Meng reverse/1 minuut. Schenk er het melkmengsel bij en meng alles 40 seconden/stand 4 tot een egaal beslag. Giet het beslag over in een kom en maak de mixkom schoon.
  3. Doe de blauwe bessen, honing en citroensap in de mixkom. Meng reverse/8 seconden. Kook daarna alles 6 minuten/120°C/stand 1.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan op een matig vuur en smelt er wat boter in. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
  5. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep er wat van de blauwe bessensaus over. Werk af met wat munt en serveer meteen.