
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Citroenen Citroen | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 el el | |
Volle melk Volle melk | 300 ml ml | |
Boter
Boter (gesmolten + extra ) | 50 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Blauwe bessen Blauwe bes | 200 g g | |
Honing Honing | 2 el el | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Zout Zout |
Voor de afwerking
Munt Munt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPancakes met blauwe bessensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Zet het roeropzetstuk in de mixkom. Giet de melk in de mixkom en breek er het ei bij. Klop 10 seconden/stand 4. Schenk er de gesmolten boter bij en klop nog eens 10 seconden/stand 4. Giet dit in een maatbeker, verwijder het roeropzetstuk en maak de mixkom schoon.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snuf zout in de mixkom. Meng reverse/1 minuut. Schenk er het melkmengsel bij en meng alles 40 seconden/stand 4 tot een egaal beslag. Giet het beslag over in een kom en maak de mixkom schoon.
- Doe de blauwe bessen, honing en citroensap in de mixkom. Meng reverse/8 seconden. Kook daarna alles 6 minuten/120°C/stand 1.
- Verhit ondertussen een koekenpan op een matig vuur en smelt er wat boter in. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
- Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep er wat van de blauwe bessensaus over. Werk af met wat munt en serveer meteen.