
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Citroenen Citroen | |||
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 el el | ||
Volle melk Volle melk | 300 ml ml | ||
Boter
Boter (gesmolten + extra ) | 50 g g | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Blauwe bessen Blauwe bes | 200 g g | ||
Honing Honing | 2 el el | ||
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | ||
Zout Zout |
Voor de afwerking
Munt Munt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPancakes met blauwe bessensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Zet het roeropzetstuk in de mixkom. Giet de melk in de mixkom en breek er het ei bij. Klop 10 seconden/stand 4. Schenk er de gesmolten boter bij en klop nog eens 10 seconden/stand 4. Giet dit in een maatbeker, verwijder het roeropzetstuk en maak de mixkom schoon.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snuf zout in de mixkom. Meng reverse/1 minuut. Schenk er het melkmengsel bij en meng alles 40 seconden/stand 4 tot een egaal beslag. Giet het beslag over in een kom en maak de mixkom schoon.
- Doe de blauwe bessen, honing en citroensap in de mixkom. Meng reverse/8 seconden. Kook daarna alles 6 minuten/120°C/stand 1.
- Verhit ondertussen een koekenpan op een matig vuur en smelt er wat boter in. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
- Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep er wat van de blauwe bessensaus over. Werk af met wat munt en serveer meteen.