
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pistachenoten Pistachenoot | 50 g g | |
Amandelnoten Amandelnoot | 100 g g | |
Walnoten Walnoten | 30 g g | |
Tarwebloem
Tarwebloem (gezeefd) | 75 g g | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 1 tl tl | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 0,5 tl tl | |
Zwarte peper Zwarte peper | ||
Dadels
Dadel (gedroogd ,Medjoul, in stukjes) | 50 g g | |
Suiker Suiker | 90 g g | |
Acaciahoning Acaciahoning | 90 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPanforte
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de noten op een bakplaat en rooster ze in 10 minuten knapperig.
- Meng de bloem met de cacao, de droge kruiden en dadels. Neem de noten uit de oven, hak ze grof en meng ze door het bloemmengsel.
- Bekleed de bodem en wanden van een ronde bakvorm met bakpapier. Breng de suiker met de honing aan de kook op een laag vuur. Laat 2 minuten doorkoken. Giet de hete siroop bij het noten-dadelmengsel en roer met een houten lepel tot een kleverig mengsel. Schep het mengsel onmiddellijk in de bakvorm en druk goed aan met een natgemaakte soeplepel. Bedek met bakpapier enzet 15 minuten in de oven.
- Verwijder het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de panforte met wat suiker en snij in stukken.
Tip:de panforte kan je een week of zelfs langer van tevoren klaarmaken.