De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Panforte_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pistachenoten Pistachenoot50 g g
Amandelnoten Amandelnoot100 g g
Walnoten Walnoten30 g g
Tarwebloem Tarwebloem
(gezeefd)
75 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat1 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden0,5 tl tl
Zwarte peper Zwarte peper
Dadels Dadel
(gedroogd ,Medjoul, in stukjes)
50 g g
Suiker Suiker90 g g
Acaciahoning Acaciahoning90 ml ml

Panforte

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de noten op een bakplaat en rooster ze in 10 minuten knapperig.
  2. Meng de bloem met de cacao, de droge kruiden en dadels. Neem de noten uit de oven, hak ze grof en meng ze door het bloemmengsel.
  3. Bekleed de bodem en wanden van een ronde bakvorm met bakpapier. Breng de suiker met de honing aan de kook op een laag vuur. Laat 2 minuten doorkoken. Giet de hete siroop bij het noten-dadelmengsel en roer met een houten lepel tot een kleverig mengsel. Schep het mengsel onmiddellijk in de bakvorm en druk goed aan met een natgemaakte soeplepel. Bedek met bakpapier enzet 15 minuten in de oven.
  4. Verwijder het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de panforte met wat suiker en snij in stukken.

Tip:de panforte kan je een week of zelfs langer van tevoren klaarmaken.