De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pannenkoekjes met spinazie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladspinazie Bladspinazie1 kg kg
Eieren Ei4
Zoete maïs Zoete maïs
(uitgelekt gewicht)
40 g g
Olijfolie Olijfolie3 el el
Tomaten Tomaat
(in blokjes)
1
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Ricotta Ricotta100 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas40 g g
Water Water3 el el
Peper Peper
Zout Zout

Pannenkoekjes met spinazie

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm 1/3 van de olijfolie in een diepe pan en laat de spinazie in porties slinken. Kruid met peper en zout, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Kluts de eieren met het water en kruid met peper en zout. Verwarm de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak crêpes van het eimengsel.
  4. Schep de maïs, tomatenblokjes, oregano en de ricotta door de uitgelekte spinazie. Verdeel de spinazievulling over de omeletjes, vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Leg de overgebleven spinazie er in een rand omheen.
  5. Verdeel er de kaas over en zet 15 minuten in de oven.

TIP: Voeg eventueel nog krokant gebakken spekblokjes of kippenblokjes toe aan het spinaziemengsel.