De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pannetje Italiaanse gehaktballetjes voor twee

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gemengd gehakt Gemengd gehakt300 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
2 el el
Oregano Oregano
(gedroogde)
1 el el
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas3 el el
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat60 g g
Eieren Ei0,5
Paneermeel Paneermeel2 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Rode wijn Rode wijn100 ml ml
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(handvol)

Pannetje Italiaanse gehaktballetjes voor twee

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(213)

Bereiding

  1. Meng de peterselie, oregano, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes, het eitje en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout en meng goed onder elkaar. Draai met vochtige handen balletjes van het mengsel. Zet koel.
  2. Bak de ui met de geperste look in olijfolie glazig. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de gehaktballetjes in olijfolie goudbruin en gaar. Schep de tomatensaus in een mooi kommetje en leg er de balletjes in. Werk af met het basilicum en serveer met het stokbrood.