De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Panzanella met kalkoenreepjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rode uien Rode ui1
Zoete aardappelen Zoete aardappel1
Spruitjes Spruitjes250 g g
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Citroensap Citroensap1 el el
Sinaasappels Sinaasappel
(sap)
1
Rucola Rucola60 g g
Kalkoenen Kalkoen400 g g
Dadels Dadel
(zonder pit)
3
Walnoten Walnoten
(grof gehakt)
50 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas50 g g
Broden Brood
(dik)
2 sneetjes sneetje
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie

Panzanella met kalkoenreepjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(90)

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui. Schil en snij de zoete aardappel in blokjes. Halveer de grootste spruitjes.Verdeel alle groenten in een ovenschaal. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.Zet 20 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege om.
  2. Snij het brood in even grote blokjes. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier, bedruppel met olijfolie en zet 10 minuten mee in de oven tot het broodgoudbruin en knapperig is. Doe de dadels, het citroensap, het sinaasappelsap, de koriander en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
  3. Snij het vlees in repen en kruid met peper en zout. Bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Meng de geroosterde groenten met de walnoten, het brood, de rucola en de vinaigrette. Schep de salade opde borden, verdeel er het vlees over en rasp er Parmezaanse kaas over.