De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Papillot van zalm met spinazieroom en venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot1
Olijfolie Olijfolie
Witte wijn Witte wijn
Bladspinazie Bladspinazie
Kookroom Kookroom1 dl dl
Citroenen Citroen
(uitgeperst)
1
Zalmfilets Zalmfilet
(van 200 g)
4
Venkels Venkel1
Peper Peper
Zout Zout

Papillot van zalm met spinazieroom en venkel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(107)

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot fijn, fruit glazig in een scheutje olijfolie. Blus met een scheutje witte wijn en voeg een handje spinazie toe. Giet er de room bij, breng op smaak met het citroensap toe en kruid met peper en zout. Mix alles fijn in een blender.
  2. Vet 4 stukken aluminiumfolie in met boter en leg er de zalmfilets op. Lepel er de spinaziesaus over. Snij de venkel flinterdun met een mandoline, besprenkel met olijfolie en citroensap, kruid met peper en zout. Verdeel over de zalm en vouw de papillotten dicht.
  3. Bak de papillotten 8 minuten op de barbecue. Serveer meteen.