Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenfilets Parelhoenfilet | 4 | |
Witte pensen met vijgen Witte pens met vijgen | 2 | |
Tagliatelle Tagliatelle | 400 g g | |
Boter Boter | 100 g g | |
Peterselie Peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de waterzooi
Courgettes Courgette | 1 | |
Wortelen Wortel | 4 | |
Champignons Champignons | 200 g g | |
Kwaremont-bier Kwaremont-bier | 1 dl dl | |
Gevogeltefond Gevogeltefond | 6 dl dl | |
Kookroom Kookroom | 1 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen à la waterzooi
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de filets van de parelhoen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak er de filets en de witte pensen in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd de courgette in fijne reepjes en de champignons in kwartjes. Schil de wortelen en snijd ook in fijne reepjes.
- Kook de wortelen beetgaar in de fond met het bier. Bak in de pan van het vlees de courgette en de champignons in de overige boter. Voeg alle groenten samen, overgiet met de room en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie.
- Serveer de waterzooi in diepe borden. Werk af met een beetje tagliatelle, de versneden parelhoen en stukjes witte pens.
TIP: De poten van de parelhoen kan je invriezen voor later. Het karkas kan je gebruiken om een lekkere gevogeltebouillon mee te maken.