Parelhoen à la waterzooi

Parelhoen à la waterzooi
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd de filets van de parelhoen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak er de filets en de witte pensen in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie.

  3. Snijd de courgette in fijne reepjes en de champignons in kwartjes. Schil de wortelen en snijd ook in fijne reepjes.

  4. Kook de wortelen beetgaar in de fond met het bier. Bak in de pan van het vlees de courgette en de champignons in de overige boter. Voeg alle groenten samen, overgiet met de room en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie.

  5. Serveer de waterzooi in diepe borden. Werk af met een beetje tagliatelle, de versneden parelhoen en stukjes witte pens.

  6. TIP: De poten van de parelhoen kan je invriezen voor later. Het karkas kan je gebruiken om een lekkere gevogeltebouillon mee te maken.