De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen à la waterzooi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenfilets Parelhoenfilet4
Witte pensen met vijgen Witte pens met vijgen2
Tagliatelle Tagliatelle400 g g
Boter Boter100 g g
Peterselie Peterselie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de waterzooi

Courgettes Courgette1
Wortelen Wortel4
Champignons Champignons200 g g
Kwaremont-bier Kwaremont-bier1 dl dl
Gevogeltefond Gevogeltefond6 dl dl
Kookroom Kookroom1 dl dl

Parelhoen à la waterzooi

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de filets van de parelhoen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak er de filets en de witte pensen in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd de courgette in fijne reepjes en de champignons in kwartjes. Schil de wortelen en snijd ook in fijne reepjes.
  4. Kook de wortelen beetgaar in de fond met het bier. Bak in de pan van het vlees de courgette en de champignons in de overige boter. Voeg alle groenten samen, overgiet met de room en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie.
  5. Serveer de waterzooi in diepe borden. Werk af met een beetje tagliatelle, de versneden parelhoen en stukjes witte pens.

TIP: De poten van de parelhoen kan je invriezen voor later. Het karkas kan je gebruiken om een lekkere gevogeltebouillon mee te maken.