Parelhoen met champignonsaus en aardappelen

Parelhoen met champignonsaus en aardappelen
MoeilijkheidGemiddeld
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Verdeel de parelhoen in 8 stukken en kruid royaal met peper en zout.

  2. Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een stoofpot, op een middelhoog vuur. Schroei, in verschillende porties, de parelhoen dicht.

  3. Haal het vlees uit de pan. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 3 minuten. Blus met de wijn en laat 1 minuut uitkoken alvorens het vlees en de bouillon (kippenbouillon + water) toe te voegen. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur.

  4. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in 20 minuten.

  5. Haal het vlees opnieuw uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

  6. Voeg de room toe en laat eventjes indikken. Kruid met peper en zout en voeg het vlees opnieuw toe aan de pan.

  7. Giet het kookvocht van de aardappelen af.

  8. Besprenkel de stoofpot met platte peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.