
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1 | ||
Boter Boter | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 2 | ||
Champignons
Champignons (in kwartjes gesneden) | 250 g g | ||
Tijm
Tijm (samengebonden met keukentouw) | 5 takjes takje | ||
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | ||
Water Water | 300 ml ml | ||
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | ||
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Platte peterselie Platte peterselie | 15 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listParelhoen met champignonsaus en aardappelen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verdeel de parelhoen in 8 stukken en kruid royaal met peper en zout.
- Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een stoofpot, op een middelhoog vuur. Schroei, in verschillende porties, de parelhoen dicht.
- Haal het vlees uit de pan. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 3 minuten. Blus met de wijn en laat 1 minuut uitkoken alvorens het vlees en de bouillon (kippenbouillon + water) toe te voegen. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar in 20 minuten.
- Haal het vlees opnieuw uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de room toe en laat eventjes indikken. Kruid met peper en zout en voeg het vlees opnieuw toe aan de pan.
- Giet het kookvocht van de aardappelen af.
- Besprenkel de stoofpot met platte peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.