De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met champignonsaus en aardappelen _main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
2
Champignons Champignons
(in kwartjes gesneden)
250 g g
Tijm Tijm
(samengebonden met keukentouw)
5 takjes takje
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water300 ml ml
Aardappelen Aardappel1 kg kg
Kookroom Kookroom100 ml ml
Peper Peper
Zout Zout
Platte peterselie Platte peterselie15 g g

Parelhoen met champignonsaus en aardappelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(46)

Bereiding

  1. Verdeel de parelhoen in 8 stukken en kruid royaal met peper en zout.
  2. Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een stoofpot, op een middelhoog vuur. Schroei, in verschillende porties, de parelhoen dicht.
  3. Haal het vlees uit de pan. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 3 minuten. Blus met de wijn en laat 1 minuut uitkoken alvorens het vlees en de bouillon (kippenbouillon + water) toe te voegen. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
  4. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in 20 minuten.
  5. Haal het vlees opnieuw uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de room toe en laat eventjes indikken. Kruid met peper en zout en voeg het vlees opnieuw toe aan de pan.
  7. Giet het kookvocht van de aardappelen af.
  8. Besprenkel de stoofpot met platte peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.