De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met een sjalot-mosterdsausje, witloofslaatje en frietjes van pastinaak

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Pastinaken Pastinaak8
Stronkjes witloof Stronkje witloof4
Sjalotten Sjalot4
Mosterd Mosterd1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Boter Boter100 g g
Kookroom Kookroom2 dl dl
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei2
Cognac Cognac
Basilicum Basilicum
Peterselie Peterselie
Mayonaise Mayonaise
Citroensap Citroensap
Peper Peper
Zout Zout

Parelhoen met een sjalot-mosterdsausje, witloofslaatje en frietjes van pastinaak

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Schil en snijd de pastinaak in lange dikke repen (zoals frietjes), bak in een frietketel en bewaar op een ovenschaal met keukenpapier.
  2. Snijd 4 filets van de parelhoen en kruid ze met peper en zout. Kleur de filets aan in boter, haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschotel. Laat ze 15 minuten verder garen in een voorverwarmde oven.
  3. Snijd de sjalot in ringen en versnipper de look in het braadvet van de filet en deglaceer met een scheutje cognac. Voeg room toe, laat inkoken tot gewenste dikte en kruid af met zout en peper. Voeg er daarna wat mosterd aan toe en wat basilicum. Houd warm, maar laat het niet meer koken.
  4. Was en snijd het witloof in reepjes, druppel er wat citroensap over, voeg er mayonaise, de geprakte hardgekookte eieren en wat gehakte peterselie aan toe.
  5. Verwarm de pastinaakfrietjes samen met de filets in de oven, schik alles op een bord en nappeer met het sjalot-mosterdsausje. Serveer de frietjes apart (bv. in een papieren frietzakje).

ONZE WIJNTIP: een fruitige rode wijn, zoals de Beaujolais-Villages, 2014.