Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1 | |
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | |
Ananassen
Ananas (in blokjes) | 300 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 150 g g | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Water Water | 0,5 dl dl | |
Witte wijn Witte wijn | 1 dl dl | |
Tijm Tijm | 4 takjes takje | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gepeld) | 5 | |
Uien
Ui (in ringen) | 1 | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen met spek en ananas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de parelhoen met peper en zout. Smelt een klont boter in een diepe pan en braad de parelhoen rondom mooi goudbruin.
- Voeg de uiringen, tijm en look toe en laat op een laag vuur onder deksel 45 minuten garen. Keer de parelhoen regelmatig om.
- Haal de parelhoen uit de pan en leg in een serveerschaal. Doe de spekjes in de pan en bak kort aan. Blus met de witte wijn en het water en roer het aanbaksel los.
- Voeg de ananasblokjes en het bouillonblokje toe, en als laatste de room. Laat het geheel even opkoken en giet over de parelhoen.
TIP: Lekker met kroketjes.