De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met spek en ananas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Kookroom Kookroom2 dl dl
Ananassen Ananas
(in blokjes)
300 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
150 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water0,5 dl dl
Witte wijn Witte wijn1 dl dl
Tijm Tijm4 takjes takje
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gepeld)
5
Uien Ui
(in ringen)
1
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Parelhoen met spek en ananas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(4)

Bereiding

  1. Kruid de parelhoen met peper en zout. Smelt een klont boter in een diepe pan en braad de parelhoen rondom mooi goudbruin.
  2. Voeg de uiringen, tijm en look toe en laat op een laag vuur onder deksel 45 minuten garen. Keer de parelhoen regelmatig om.
  3. Haal de parelhoen uit de pan en leg in een serveerschaal. Doe de spekjes in de pan en bak kort aan. Blus met de witte wijn en het water en roer het aanbaksel los.
  4. Voeg de ananasblokjes en het bouillonblokje toe, en als laatste de room. Laat het geheel even opkoken en giet over de parelhoen.

TIP: Lekker met kroketjes.