
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 4 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gepeld) | 4 | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 800 g g | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | |
Champignons
Champignons (in partjes) | 200 g g | |
Parelhoenen Parelhoen | 1 | |
Spek
Spek (reepjes) | 150 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 100 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 100 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 120 ml ml | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen met speksaus en citroen-tijmkrieltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de parelhoen met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in hete boter in een ruime pot. Pel de sjalotten en leg ze in de pot, naast de parelhoen. Voeg enkele takjes tijm en de look toe en laatop een zacht vuurtje onder deksel 50 minuten garen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Schenk er 4 el olijfolie en het citroensap bij. Leg er enkele takjes tijm bij enkruid met peper en zout. Hussel alles goed onder elkaar. Zet de krieltjes 30 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
- Haal de parelhoen uit de pot. Vis er ook de sjalotjes, tijm en lookteentjes uit. Doe de champignons samen met de spekjes in de pot en bak ze kort aan. Blus met de bouillon en de witte wijn en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en giet er nu de room bij. Roer er de mosterd door een laat even opkoken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Leg de parelhoen op een mooie schaal en giet er de speksaus over. Serveer er de gebakken krieltjes bij.