De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met speksaus en citroen-tijmkrieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot4
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gepeld)
4
Krielaardappelen Krielaardappel800 g g
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Citroenen Citroen
(sap)
1
Champignons Champignons
(in partjes)
200 g g
Parelhoenen Parelhoen1
Spek Spek
(reepjes)
150 g g
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon100 ml ml
Kookroom Kookroom120 ml ml
Mosterd Mosterd1 el el
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Parelhoen met speksaus en citroen-tijmkrieltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:05 u.
(120)

Bereiding

  1. Kruid de parelhoen met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in hete boter in een ruime pot. Pel de sjalotten en leg ze in de pot, naast de parelhoen. Voeg enkele takjes tijm en de look toe en laatop een zacht vuurtje onder deksel 50 minuten garen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Schenk er 4 el olijfolie en het citroensap bij. Leg er enkele takjes tijm bij enkruid met peper en zout. Hussel alles goed onder elkaar. Zet de krieltjes 30 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
  3. Haal de parelhoen uit de pot. Vis er ook de sjalotjes, tijm en lookteentjes uit. Doe de champignons samen met de spekjes in de pot en bak ze kort aan. Blus met de bouillon en de witte wijn en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en giet er nu de room bij. Roer er de mosterd door een laat even opkoken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Leg de parelhoen op een mooie schaal en giet er de speksaus over. Serveer er de gebakken krieltjes bij.